Team Mijnzzp

Nabestaandenpensioen

Ben je zzp'er dan moet je zelf actie ondernemen om nabestaandenpensioen te regelen. Kom je te overlijden dan brengt dat niet alleen verdriet, maar ook veranderingen in de financiële situatie met zich mee. Heb je niets geregeld en geen vermogen achter de hand dan wil je niet dat je nabestaanden met lege handen of zelfs met financiële problemen achterblijven. Een manier om dit te voorkomen is door als zzp'er zelf je nabestaandenpensioen te regelen. Dit kan met het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering als nabestaandenpensioen

Je beschermt als zzp'er je nabestaanden tegen financiële zorgen met het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Kom je binnen de looptijd van de verzekering te overlijden dan krijgen je nabestaanden eenmaal een bedrag. Dit bedrag voorziet in de mogelijkheid om bijvoorbeeld de hypotheek of huur te betalen, maar kan ook gebruikt worden om de studie van je kinderen financieel veilig te stellen. De uitkering is wat dat betreft geen doorlopend nabestaandenpensioen, maar een eenmalig uit te keren bedrag.

Hoogte van het te verzekeren bedrag

Bij het afsluiten van een zzp overlijdensrisicoverzekering heb je de mogelijkheid om zelf de looptijd en de hoogte van het bedrag te bepalen. Is je partner ook zelfstandig ondernemer dan is het aan te raden om allebei een overlijdensrisicoverzekering voor zelfstandigen af te sluiten. Je kan bijvoorbeeld een verzekering afsluiten voor 20 jaar met een verzekerd bedrag van 150.000 euro. Of een polis nemen met een looptijd van 30 jaar met een hoger of lager verzekerd bedrag. De hoogte van de premie is daarbij afhankelijk van de looptijd en van het uit te keren bedrag. Kom je te overlijden dan krijgt de nabestaande het verzekerde bedrag uitgekeerd.

Medische keuring

De verzekeraars kunnen voorwaarden stellen om je te accepteren voor de zzp overlijdensrisicoverzekering. Deze voorwaarden variëren per verzekeraar en zijn ook afhankelijk van je leeftijd. Ben je een roker en de 50 jaar gepasseerd dan betaal je bijvoorbeeld een hogere premie. Het hangt ook van het te verzekeren bedrag en van je leeftijd af of je al dan niet een medische keuring moet ondergaan. Ben je jong en gezond dan hoef je veelal alleen maar een online vragenlijst in te vullen.

Mijnzzp.nl