Team Mijnzzp

Crypto

Het is onder zzp'ers en bedrijven in Nederland nog niet de meest gangbare vorm, maar er bestaat een mogelijkheid om je zakelijk te laten betalen in crypto. Dat is bijvoorbeeld een optie als je een webshop hebt en producten verkoopt. Het is dan wel belangrijk om je webshop geschikt te maken om je klanten in crypto te laten betalen. Dan komt nog de vraag waarom je dat zou doen. Met het aanbieden van een betaaloptie in de vorm van crypto bereik je een speciale doelgroep. Klanten die crypto in bezit hebben en daarmee willen betalen, komen dan eerder bij jouw webshop uit. Ook ga je op deze manier mee met een verdere digitalisatie van je bedrijf.

Inhoudsopgave
Wel of niet crypto accepteren
Betaling met crypto

Wel of niet crypto accepteren

Bij de acceptatie van crypto als betaalmiddel heb je een plug-in nodig op je webshop. Er zijn verschillende plug-ins beschikbaar, zoals van WooCommerce die onder meer gratis te gebruiken is op WordPress. Daarbij heb je altijd zelf de keuze welke crypto je wilt accepteren of niet, zoals bitcoin. Verder dien je zelf over een zogenoemde wallet voor je bedrijf te beschikken in de vorm van een digitale portemonnee. Na een betaling komt de crypto daarin terecht en de wallet biedt tevens de mogelijkheid om zelf crypto te verzenden en te beheren.

Betaling met crypto

Het is voor de klant heel eenvoudig om met crypto een betaling te verrichten. In een webshop hoeft de klant alleen maar het mailadres en de bestelling in te voeren om daarna een betaaloptie te kiezen. Doorgaans zijn er in webshops vaak meerdere betaalopties beschikbaar en in dit geval kiest de klant dan voor betaling met een specifieke cryptomunt.

De crypto komt zo in je wallet terecht en daarna zet je dat naar keuze om in bijvoorbeeld Britse ponden of in Amerikaanse dollars. Het is tevens mogelijk om naar een andere cryptomunt om te wisselen in plaats van te cashen. Ben je als ondernemer geïnteresseerd in crypto en wil je met het bereiken van een specifieke doelgroep de kans op een hogere omzet benutten? In dat geval is het te overwegen om je zakelijk te laten betalen in crypto.

Man aan het werk

Tip: ga je binnenkort starten als zzp'er?

Maak gebruik van een boekhoudprogramma. Hiermee kun je eenvoudig de administratie bijhouden. Dit werkt veel sneller en gaat bijna volautomatisch.

Mijnzzp.nl