Team Mijnzzp

Kantoorgebouwen

Er komt voorlopig geen duidelijkheid voor zzp-ers die problemen ervaren met de wet-DBA, blijkt uit een artikel van BNR. Uit het artikel is op te maken dat tijdens de formatieonderhandelingen er geen extra aandacht is voor de zzp-ers met betrekking tot de wet-DBA, ondanks dat veel zzp-ers en opdrachtgevers aangeven snel duidelijkheid te wensen. Zzp-er's en opdrachtgevers geven aan dat de zzp-markt nog steeds op slot zit, ondanks dat de uitvoering van de web-DBA momenteel opgeschort is. Vorige week hebben wij ook een artikel geschreven over dit onderwerp, omdat de wet-DBA momenteel voor veel problemen en onduidelijkheden zorgt. Demissionair minister Asscher benadrukt in het BNR artikel nog eens dat handhaving van de wet-DBA opgeschort is.

De wet-DBA, die voor veel onduidelijkheden zorgt, zal op zijn vroegst pas begin juni behandeld worden tijdens een kamerdebat. Zzp-ers en opdrachtgevers moeten dus nog even geduld hebben voordat er meer duidelijheid zal komen. Ondanks dat de wet-DBA momenteel opgeschort is geven vooral opdrachtgevers massaal aan dat ze niet weten waar ze momenteel aan toe zijn. Daarom huren ze voorlopig geen zzp-ers meer in.

De wet-DBA, die oorspronkelijk bedacht is om schijnzelfstandigheid te voorkomen, blijkt inmiddels een groot probleem te worden, wat vooral negatieve gevolgen heeft voor zzp-ers. Het is vooral extra zorgwekkend te noemen dat inmiddels niemand meer lijkt te begrijpen hoe het nu verder moet met de wet-DBA. Een passende en werkende oplossing blijkt verder weg dan ooit, is op te maken uit het artikel van BNR. Demissionair minister Asscher geeft aan dat een mogelijke oplossing voor de wet-DBA zal moeten wachten tot er een nieuw kabinet is.

Mijnzzp.nl