Team Mijnzzp

Bouwlocatie

Wanneer u als zpp-er gaat werken dan zal ongetwijfeld een van uw eerste gedachten zijn “wat kan ik per uur vragen”? Helaas is dit niet zo makkelijk. Er spelen een heleboel factoren mee. Wanneer de tijden niet zo goed zijn zoals nu, mag u in sommige branches al blij zijn als u aan het werk komt. Als er al een lijst was met vastgestelde uurtarieven zou die in deze tijd geheel onbelangrijk worden.

Wat nog meer speelt is dat uw uurtarief afhankelijk is van uw ervaring. Wanneer u net start kunt u beter uw uurtarief wat lager houden om zo naamsbekendheid op te bouwen. U kunt bijvoorbeeld een keer per jaar uw tarief verhogen. Ook zal u moeten kijken voor wie u gaat werken. Is het een bedrijf die u regelmatig inhuurt dan mag de prijs wel iets aangepast worden. U geeft dan een soort korting omdat u uw opdrachtgever waardeert.

Wanneer u voor een particulier gaat werken, dan zal de klus vaak tegen vast prijs aangenomen worden. Een particulier wenst vaak te weten waar hij aan toe is. In dit geval moet u ook uw uurtarief vaststellen maar dit maakt in dit geval niet zo veel uit. Wanneer de klus sneller klaar is dan u verwacht had, dan heeft u uiteindelijk toch meer verdiend per uur, maar andersom natuurlijk ook..

U zal ook de concurrent in de gaten moeten houden. In de bouw stijgen de uurtarieven niet meer. In de bouw zijn de prijzen over de hele bedrijfstak aan het dalen. Dit komt omdat er gewoon te veel zzp-ers in de bouw werken en de aannemers steeds minder werk hebben. Kon je als zzp-er tot twee jaar terug nog 35 euro per uur vragen, nu zijn er zzp-ers die voor 14 euro per uur werken. Er zijn in Nederland een heleboel Oost-Europeanen aan het werk. Deze mensen drukken de prijs in Nederland aanzienlijk.

Een stuk verantwoordelijkheid is ook erg belangrijk voor uw uurtarief. In een normaal bedrijf krijgen mensen die verantwoordelijkheid dragen ook een extra beloning voor hun risico. Stel u hoeft alleen te helpen bij een opdracht en u wordt op uurbasis ingehuurd, in dit geval zult u minder kunnen vragen dan wanneer u wel verantwoordelijk en aansprakelijk bent voor een opdracht. Wanneer u zelf een klus accepteert bij iemand bent u immers ook de aangewezen persoon als er dingen mis gaan. Een voorbeeld is dat wanneer u een badkamer maakt bij een particulier en deze blijkt later te lekken.

In dit geval bent u degene die gebeld gaat worden en het probleem ook weer moet oplossen

Onder nog een klein lijstje met wat uurtarieven.

  • Automonteur gemiddeld € 35,- per uur
  • Tegelzetter gemiddeld € 32,- per uur
  • Verpleegkundige gemiddeld € 29 per uur
  • Journalisten gemiddeld € 65,- per uur
  • ICT consultant gemiddeld € 75,-  per uur
  • Interim-manager gemiddeld € 110,- per uur
  • Advocaat gemiddeld € 250,- per uur
  • Vrachtwagenchauffeur gemiddeld € 28,- per uur

Mijnzzp.nl