Team Mijnzzp

Bedrijfsliquiditeit

Er is een Toekomstcheck als tool beschikbaar gesteld door mkb Nederland en VNO-NCW om bedrijven inzicht te geven in de financiële situatie van het bedrijf. De coronacrisis heeft bij ongeveer de helft van de bedrijven in Nederland een negatieve impact gehad. Op korte termijn zijn er allerlei oplossingen voor te bedenken, maar hoe zit het met de lange termijn? Daar is de tool Toekomstscheck voor bedoeld, want daarmee is inzicht te verkrijgen in de bedrijfsliquiditeit.

Inhoudsopgave
Toekomstcheck met prognose
Wat heb je eraan?
Vooruitkijken

Toekomstcheck met prognose

De Toekomstcheck biedt bedrijven een prognose voor twaalf maanden en voorziet ook in informatie over de bestendigheid van je bedrijf in uiteenlopende scenario’s voor de toekomst. Je hebt voor het gebruikmaken van de tool de gegevens van je bedrijf van vorig jaar nodig en het kost je ongeveer een kwartier van je tijd om van de tool gebruik te maken.

Wat heb je eraan?

Je krijgt in elk geval inzicht in de financiële situatie van je bedrijf en kan je financieel voorbereiden op wat komen kan gaan. Je bedrijfsliquiditeit wordt zichtbaar en op basis van de gegevens volgt er eveneens een prognose voor de komende tijd. Er worden bovendien verschillende scenario’s geschetst.

Naast een realistisch scenario krijg je bovendien een optimistisch scenario en pessimistisch scenario voorgeschoteld. In navolging hiervan ontvang je bij het gebruikmaken van de Toekomstcheck ook nog verschillende tips die op de uiteenlopende scenario’s van toepassing zijn. Het regelmatig berekenen van de liquiditeit is belangrijk voor ondernemers.

Vooruitkijken

De Toekomstcheck lost eventuele problemen uiteraard niet op, maar biedt wel een basis om naar de toekomst te kijken en te zien wat er bijvoorbeeld in een negatief scenario te wachten staat. Uiteraard biedt de tool wellicht ook een handvat om vooruit te kijken en te anticiperen op wat mogelijk komen gaat.

Het kan bijvoorbeeld aanleiding geven om kritisch naar je bedrijf te kijken en te zien of er wellicht andere verdienmodellen zijn die uitkomst bieden om je bedrijf te laten groeien. Het is bovendien een handige tool om voor je bedrijf een nieuwe route te bepalen met de blik op de toekomst gericht. Maak daarom vooral gebruik van de Toekomstcheck als je wilt weten hoe je bedrijf er financieel voor staat.

AdministratieHet is verstandig om als ondernemer gebruik te maken van online boekhoudsoftware.

Hiermee kun je de financiële situatie van de onderneming veel beter monitoren.

Mijnzzp.nl