Team Mijnzzp

Gemeentehuis Den Haag

Het inschrijven op aanbestedingen is niet zo moeilijk als je denkt en biedt kansen om grote opdrachten binnen te halen. Er zijn allerlei organisaties die via een openbare aanbesteding opdrachten aanbieden, zoals zelfstandige bestuursorganen, gemeenten en provincies. Het is als ondernemer wel belangrijk om te weten hoe je het beste een inschrijving op een aanbesteding realiseert. Daar zijn een aantal handige tips voor beschikbaar. Als je de tips opvolgt, heb je meer kans op een succesvolle inschrijving op een aanbesteding. Vanzelfsprekend hebben niet alle zzp'ers te maken met aanbestedingen.

Inhoudsopgave
Blijf op de hoogte van aanbestedingen
Besteed tijd aan de inschrijving
Inschrijven voor de deadline
Besteed de inschrijving uit

Blijf op de hoogte van aanbestedingen

Het is als eerste belangrijk om op de hoogte te komen van de aanbestedingen. Dat betekent dus dat je daarnaar op zoek moet gaan. Er zijn verschillende platforms waar je een uitgebreid aanbod van aanbestedingen vindt in uiteenlopende vakgebieden. Het is mogelijk om je aan te melden voor deze platforms om automatisch een melding te krijgen als er een aanbesteding beschikbaar komt.

Besteed tijd aan de inschrijving

Heb je een aanbesteding gevonden die bij je bedrijf past? Het is dan belangrijk om tijd aan de inschrijving te besteden. Er zijn altijd voorwaarden verbonden aan de inschrijving en het is van belang om daaraan te voldoen. Kijk of je daaraan kan voldoen en/of de aanbesteding echt bij je bedrijf past. Zijn er onduidelijkheden? Neem dan contact op en stel je vraag om de zaak helder te krijgen.

Inschrijven voor de deadline

Er is altijd een deadline voor het inschrijven op aanbestedingen. Houd die nauwkeurig in de gaten, want als je te laat bent, gaat de opdracht in elk geval aan je neus voorbij. De sluitingstijd voor het inleveren van alle documenten kent een harde deadline. Er zijn geen excuses die ervoor zorgen dat je inschrijving alsnog geaccepteerd wordt als je te laat bent.

Besteed de inschrijving uit

Het is als ondernemer ook mogelijk om de inschrijving uit te besteden. Er zijn ondernemers die zich gespecialiseerd hebben in inschrijvingen op aanbestedingen. Het scheelt je tijd als je deze procedure uitbesteedt. Het kost wel geld, maar de kans op succes is ook groter als je de inschrijving overlaat aan een professional.

Boekhouding doen

Tip: ga je binnenkort starten als zzp'er?

Maak gebruik van een boekhoudprogramma. Hiermee kun je eenvoudig de administratie bijhouden. Dit werkt veel sneller en gaat bijna volautomatisch.

Mijnzzp.nl