Team Mijnzzp

Zelfstandig ondernemer aan het werk

Als startende zzp'er is het essentieel om een goede boekhouding bij te houden. Een slimme manier om je boekhouding efficiënter en overzichtelijker te beheren, is door gebruik te maken van een online boekhoudprogramma. Een online programma biedt namelijk verschillende mogelijkheden om je financiële administratie eenvoudiger en overzichtelijker te maken. Zo kun je met slechts één klik inzicht krijgen in al je uitgaven en inkomsten, kun je gemakkelijk facturen genereren en versturen, en heb je altijd en overal toegang tot je boekhouding. Met online boekhoudsoftware kun je zelfs zonder voorkennis van boekhouden de complete administratie beheren, mits je over een goed boekhoudpakket beschikt. Hiermee kun je zonder kennis van boekhouden toch boekhouden.

Als zzp'er zijn er meerdere goede boekhoudpakketten beschikbaar die speciaal zijn ontwikkeld voor zzp'ers. Hiermee kun je bijvoorbeeld eenvoudig de btw berekenen en aangifte doen voor de btw bij de belastingdienst. Het gebruik van een online boekhoudprogramma maakt de administratie niet alleen eenvoudiger, maar ook slimmer en overzichtelijker.

Mappen met facturenWanneer je een goede boekhouding wilt opzetten, is het belangrijk dat je weet hoe je dit moet aanpakken. Je hebt te maken met verschillende fiscale regelingen, moet alle inkomsten en uitgaven bijhouden en ieder kwartaal btw-aangifte doen. Het gebruik van slimme online boekhoudsoftware maakt het bijhouden van een goede boekhouding aanzienlijk makkelijker. Als zzp'er is het essentieel om te kiezen voor een complete oplossing.

Inhoudsopgave:

Speciaal ontwikkeld voor zzp'ers

Slim boekhouden als ondernemer doe je met een boekhoudpakket dat speciaal is ontwikkeld voor zzp'ers. Met een basispakket kun je als zzp'er alle boekhoudkundige taken uitvoeren. Het eenvoudig boekhouden en factureren kost over het algemeen niet veel tijd dankzij deze slimme software. Deze software helpt op verschillende manieren om vergissingen te voorkomen en kan zelfs belangrijke gegevens aanvullen. Bovendien is de online software eenvoudig te koppelen met je bank en de belastingdienst. Als zzp'er blijft het ook mogelijk om samen te werken met een boekhouder, bijvoorbeeld voor het controleren van de administratie en het toepassen van fiscale regels.

Is het online bijhouden van de boekhouding complex?

Nee, het online bijhouden van de boekhouding hoeft niet moeilijk te zijn. Met een online boekhoudprogramma regel je namelijk alles eenvoudig. Je hoeft dus geen uren te besteden aan het bijhouden van de administratie, maar kun je je volledig focussen op je bedrijf. Wanneer je net begint met je bedrijf, is het verstandig om direct zelf de administratie bij te houden. Zo leer je het administratieve proces kennen en weet je precies wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een bedrijf. Op die manier heb je zelf op ieder moment inzicht in je bedrijfsresultaten. Als zzp'er is het boekhouden dus niet moeilijk wanneer je gebruikmaakt van de juiste boekhoudsoftware. De slimme software helpt waar nodig.

Boekhouden voor zzp'er

Voor je administratie opzetten zijn meerdere opties beschikbaar. De meeste kleine ondernemers maken gebruik van een boekhoudpakket voor zzp'ers. Hiermee kun je voor een vast bedrag per maand de complete administratie bijhouden en ook je btw-aangifte doen. Met de online en offline service kun je de administratie overal bijwerken. Voor starters zijn er ook verschillende interessant aanbiedingen beschikbaar.

Online app gebruikenStartende zzp'ers kunnen bijvoorbeeld het programma van e-boekhouden 15 maanden gratis gebruiken. In dat geval krijg je ook beschikking over de handige e-boekhouden app. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de urenregistratie. Zo kun je eenvoudig alle gewerkte uren bijhouden en deze uploaden naar je administratie.

Maak gebruik van boekhouden op de slimme manier

Wanneer je kiest voor online boekhoudsoftware, dan kun je zonder boekhouder boekhouden. Het grote voordeel hiervan is dat zelf boekhouden een aanzienlijke kostbesparing oplevert. De jaarlijkse boekhoudkosten kunnen ook voor zzp'ers behoorlijk oplopen. Het uitbesteden van je boekhouding is dus niet nodig wanneer je kiest voor een online boekhoudpakket. De beste boekhoudprogramma's geven ook op verschillende manieren extra ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan de gratis helpdesk of aan de online boekhouder die je vragen kunt stellen. Met de juiste software ben je dus in een klap klaar om zaken te doen.

Boekhouden zonder boekhouder als zzp'er

Als zelfstandig ondernemer kun je zelf de boekhouding bijhouden, wat ideaal is voor zzp'ers die zelf het overzicht willen behouden. Voor je boekhouding is er verder geen verplicht om gebruik te maken van een boekhouder. Als zzp'er heb je verder ook niet te maken met het opstellen van een jaarrekening. Deze verplichting is al jaren niet meer van toepassing. Voor de aangifte inkomstenbelasting is de resultatenberekening voldoende. Je boekhouding kun je dus gewoon zelf bijhouden als zelfstandig ondernemer. Het boekhouden voor zzp'ers is ook vrij eenvoudig wanneer je gebruikmaakt van online boekhouden.

De boekhouding zelf opzetten

Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk voor je bedrijf om goed inzicht te hebben. Dit doe je onder andere door een goede administratie op te zetten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van grootboeken voor al je facturen en aan het bijhouden van een btw-overzicht. Het is ook essentieel om financiële rapporten te kunnen maken, zoals de winst- en verliesrekening. Eventueel kun je voor het opzetten van je administratie ook gebruikmaken van de gratis opstartservice. Ook een boekhouder kan hiermee helpen.

Wat is het makkelijkste boekhoudprogramma?

Betalen met mobiele telefoonVeel kleine ondernemers maken gebruik van e-boekhouden.nl, vooral vanwege de aantrekkelijke aanbieding voor startende ondernemers. Er zijn echter nog tal van andere goede boekhoudpakketten beschikbaar voor ondernemers. De maandelijkse kosten verschillen niet veel van elkaar, dus het is vooral belangrijk om zelf verschillende boekhoudprogramma's te ervaren door ze uit te testen. Op die manier kun je uiteindelijk het beste boekhoudprogramma voor jouw situatie vinden.

Vergelijk online boekhoudpakketten

Voor je administratie zijn er verschillende goede pakketten beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan AFAS SB, SnelStart of aan Rompslomp. Voor je administratie heb je als kleine ondernemer meestal ruim voldoende aan een basispakket online boekhouden. Deze pakketten zijn ideaal voor de zelfstandig ondernemer die zelf hun administratie willen bijhouden. De meeste software kun je 30 dagen gratis uitproberen zonder verdere verplichtingen. Je kunt ook gewoon verschillende programma's uitproberen om tot het beste boekhoudpakket te komen. Het is van belang om een goede vergelijking te maken voor jouw bedrijf. Probeer nu gratis en maak hier je gratis account aan.

Mijnzzp.nl