Team Mijnzzp

SEO-trucs

Er zijn een aantal simpele SEO trucs om direct toe te passen en met je website hoger in de zoekmachine te komen. Door de toepassing van de tips zorg je dat de techniek, links en content op orde is. Dit zijn belangrijke aspecten om met SEO hoger in bijvoorbeeld de zoekmachine van Google te scoren. Loop de onderstaande simpele SEO trucs bij langs en pas toe wat je nu nog niet doet of verbeter deze punten.

Inhoudsopgave
Optimaliseer alle content
Verbeter de laadsnelheid
Controleer je links

Optimaliseer alle content

Bij het maken en toevoegen van content is het belangrijk dat deze SEO proof is. Maak daarbij gebruik van zoekwoorden die aansluiten op de zoekintentie van je doelgroep. Voer daarom een zoekwoordenonderzoek uit als je bijvoorbeeld een blog schrijft voor je website. Maak gebruik van een meta title, meta description en verwerk kopjes in de tekst. Zorg er ook voor dat de tekst leesbaar is door witregels te gebruiken.

Verbeter de laadsnelheid

De laadsnelheid van je website is belangrijk. Als het laden te lang duurt dan is de bezoeker al weg voordat je webpagina helemaal geladen is. Dit is slecht voor de SEO. De laadsnelheid is met een eenvoudige tool online te checken. Je kan verbetering doorvoeren door afbeeldingen en video’s net als andere bestanden te optimaliseren. Een afbeelding is bijvoorbeeld kleiner te maken, waardoor de webpagina sneller kan laden.

Maak je gebruik van interne en externe links net als van backlinks? Dat is heel goed, maar het is wel belangrijk dat alle links kloppen. Daarom is het aan te raden om de links te controleren om na te gaan of deze nog intact zijn. Maak je nog geen gebruik van interne links? Dit is wel aan te raden, want hierdoor navigeert de bezoeker gemakkelijker op je website. Ook dit is een simpele SEO truc die je direct kan toepassen. Bijvoorbeeld door op een webpagina een interne link te plaatsen die naar een relevante andere webpagina op je website verwijst. Zo is het ook aan te raden om relevante backlinks te verkrijgen en dan het liefst op websites met autoriteit.

Mijnzzp.nl