Team Mijnzzp

Qr code

QR-codes maken onderdeel uit van het digitaliseringsproces. Je maakt zelf vast ook wel eens gebruik van een QR-code om toegang te krijgen tot informatie. Of om een betaling te verrichten door een QR-code te scannen. Dit voorziet jou in optimaal gemak en snelheid. Waarom dan niet zelf als ondernemer ook deze vorm van digitalisering toepassen? Er zijn meerdere opties om van dit gemak gebruik te maken, maar het is wel belangrijk om met bepaalde risico’s rekening te houden.

Inhoudsopgave
Praktisch gemak
Wees duidelijk
Kosten en veiligheid

Praktisch gemak

Je kan als ondernemer een QR-code gebruiken om klanten te laten betalen door deze code op je factuur te plaatsen. Zo is het eveneens mogelijk om je klanten praktisch gemak te bieden door via een QR-code een bestelling te laten plaatsen. Een meer algemene optie is om via de code rechtstreeks toegang te bieden naar je website. Het praktisch gemak is wat dat betreft groot en je bedient je klanten en jezelf er op maat mee. Heb je een winkel? Maak dan van de mogelijkheid gebruik om de QR-code een plek te geven op de deur van je winkel. Je klanten hebben dan ook de mogelijkheid om te winkelen in je webshop. Of plaats een QR-code op de kassabon om je klant tot een bezoek aan je webshop te verleiden.

Wees duidelijk

Bij het gebruikmaken van een QR-code is het aan te raden om duidelijkheid te bieden. Laat concreet weten waar de code naartoe leidt, zoals naar je website of naar een aanbieding. Verbind je er een voordeel voor klanten aan dan is de kans dat de code wordt gescand aanzienlijk groter. Zorg dus dat je het voor klanten aantrekkelijk maakt om even de mobiel te pakken en de QR-code te scannen. Verwijs bij een bezoek aan de website bijvoorbeeld naar een actuele korting die tijdelijk van toepassing is.

Kosten en veiligheid

Wil je als ondernemer gebruikmaken van een QR-code dan is het wel belangrijk om rekening te houden met de kosten. Het komt bijvoorbeeld voor dat je voor de eerste scans niet hoeft te betalen, maar daarna wel. Ook bij QR-codes speelt fraude en oplichting een rol. Plaats de code daarom niet op een plek, waar anderen de gelegenheid hebben om er een QR-code overheen te plakken.

Mijnzzp.nl