Team Mijnzzp

Ontwerpwedstrijd

Er zijn allerlei manieren in het groot en in het klein om klanten aan te spreken en te betrekken bij je bedrijf. Een daarvan is de mogelijkheid om een ontwerpwedstrijd te organiseren en tegelijkertijd als marketinginstrument te gebruiken. Er zijn genoeg voorbeelden van grote bedrijven die wedstrijden uitschrijven waarbij iedereen die dat wil een ontwerp kan maken. Uiteraard is het belangrijk om een prijs te koppelen aan de ontwerpwedstrijd om meer deelnemers aan te trekken. Ook is het van belang duidelijkheid te scheppen in de voorwaarden.

Inhoudsopgave
Voorwaarden ontwerpwedstrijd
Naamsvermelding en waardevolle prijs

Voorwaarden ontwerpwedstrijd

Bij de voorwaarden voor een ontwerpwedstrijd is het belangrijk om vooraf het doel te bepalen en wat je wilt gebruiken. Daarom vraag je ook niet meer rechten aan deelnemers dan er nodig zijn. Het is verder aan te raden om transparant te zijn over het doel van de wedstrijd. Zo kan het zijn dat je geen budget beschikbaar hebt om een ontwerp te laten maken en dat je daarom een ontwerpwedstrijd organiseert. Of dat je misschien onontdekt talent wilt opsporen en daarom een ontwerpwedstrijd organiseert. Laat het doel weten aan de deelnemers, want ook dat kan mensen over de streep trekken om mee te doen aan de wedstrijd.

Naamsvermelding en waardevolle prijs

Ontbreekt er budget voor een ontwerp en organiseer je daarom een wedstrijd dan zal de waarde van de prijs financieel gezien ook niet hoog zijn. Het is echter wel mogelijk om andere waarde te bieden en daar kan je natuurlijk op een creatieve manier mee omgaan. Ook is het bij een ontwerpwedstrijd heel redelijk om de naam van de winnaar aan het ontwerp te verbinden en niet zelf met de eer te gaan strijden.

Zo is het ook mogelijk om de deelnemers die in de top vijf zijn geëindigd extra aandacht te geven en in de spotlights te stellen, zoals op social media. De kanalen op social media zijn natuurlijk ook in de eerste plaats te gebruiken om de ontwerpwedstrijd bekend te maken. Via deze kanalen is het mogelijk om een grote doelgroep te bereiken en dat is nu net de bedoeling van het organiseren van een ontwerpwedstrijd.

Mijnzzp.nl