Team Mijnzzp

Benzinepomp

De krediet crises is nu ongeveer een jaar geleden gestart. De mensen zijn bang geworden en ondernemers durven niet meer te investeren. Opeens worden er geen huizen meer verkocht. Alle auto's bij de dealers kunnen weer de pers in om daarvan weer nieuwe modellen te maken.

Waar komt die angst toch vandaan?

Er is zeker het nodigen aan de hand in de wereld, medewerkers van bedrijven die abnormale bonussen opstrijken voor iets waar ze persoonlijk geen risico voor lopen. Banken die zonder overheidssteun failliet gaan. Dat er in de wereld de afgelopen jaren mensen zijn geweest die veel geld hebben verdiend zal voor niemand een verassing zijn. We hebben er allemaal aan mee gedaan.

Waar je bijna niemand over hoort is dat er voor de crisis de olie prijs naar een ongekend hoge prijs is gestegen. De mensen konden de benzine aan de pomp bijna niet meer betalen en alle producten in de winkel werden maar duurder, als reden hoorden je steeds “er is te weinig olie”. Nu zijn we een jaar verder en de olie prijs is weer op een normaal niveau. Het lijkt haast wel of er bepaalde personen zijn geweest in de wereld die wilden kijken tot hoe ver ze konden gaan met het opvoeren van de prijs. Zou dit niet de oorzaak kunnen zijn van de wereldwijde krediet crises? Wanneer de mensen steeds hogere prijzen moeten betalen aan de pomp en in de winkel, dan moet het toch echt een keer fout gaan met het systeem.

De media is heel actueel. Dagelijks hebben wij RTLZ die ons steeds up-to-date houden van alle nieuws. Door de overvloed van informatie worden de mensen steeds banger. Wanneer u alleen maar hoort dat er geen huizen meer verkocht worden en de prijzen gaan dalen dan kunnen wij ons voorstellen dat u denkt “ik wacht wel een jaartje”. Wanneer iedereen dit denkt en ook doet dan stopt de markt vanzelf een keer met draaien.

Mijnzzp.nl