Team Mijnzzp

Zwembad Hotel

Sinds deze week is op Mijnzzp.nl bij de beroepen ook informatie opgenomen over (aanvullend) pensioen en AOW voor zzp-ers. Met deze nieuwe informatie proberen wij de bezoekers van de website nog beter van dienst te zijn. Het was al eerder mogelijk om inzicht te krijgen in salaris, tarieven en bruto netto berekeningen. Daar komt dus nu de informatie over de oude dagvoorziening van de zzp-ers bij.

Voor veel mensen, ook voor zzp-ers, is pensioen iets dat nog weg is, en later wel geregeld kan worden. Wij van Mijnzzp.nl vinden dat iedereen daar zelf een eigen keus in heeft, maar het is wel verstandig om tijdig aan de oude dag te denken. Wie weet bijvoorbeeld er wanneer hij of zij kan stoppen met werken? En hoeveel geld houdt u dan over? Als u deze vragen niet kunt beantwoorden, komt u later misschien voor vervelende verassingen te staan. De informatie is meestal wel her en der te vinden, maar dat kost wel het nodige speurwerk. Ook vanuit de politiek en maatschappij zijn er zorgen over grote aantallen zzp-ers die onderverzekerd zijn voor hun pensioen. Daarom willen wij geïnteresseerden op een duidelijke en toegankelijke manier de informatie geven die er is. Zo kan de zzp-er een betere afweging maken.

Onze nieuwe pagina's geven per beroep aan welk pensioenfonds van toepassing is als iemand in het verleden in loondienst heeft gewerkt. Ook kan iedereen op basis van zijn of haar eigen leeftijd de AOW datum berekenen en inzien hoe hoog de uitkeringen zullen zijn. Tot slot kan berekend worden hoeveel extra aanvullend pensioen de zzp-er kan bereiken door te gaan pensioensparen. Met een voorbeeld berekening wordt duidelijk wat men netto over houdt. Dit alles natuurlijk met nogal wat voorbehoud, omdat niemand precies weet wat er in de toekomst nog gaat veranderen. Ook deze onzekerheid vermelden we er steeds duidelijk bij. Zie voorbeeld berekening pensioen.

Mijnzzp.nl