Team Mijnzzp

Marketing trends social media

Er zijn een aantal marketing trends voor social media in 2024 om rekening mee te houden. Door de trends te volgen, blijf je de doelgroep bereiken en behoud je het contact met je klanten. Er zijn meerdere social media marketing trends 2024 te onderscheiden en de belangrijkste vind je hier.

Inhoudsopgave
Instream shoppen en AR/VR-technologie
Korte video’s en berichten
Scanfunctie

Instream shoppen en AR/VR-technologie

Een van de belangrijke social media trends die zich in 2024 verder doorzet, is het instream shoppen. Dit betekent dat je bij het maken van content ervoor zorgt dat de kijkers de gelegenheid krijgen om direct een aankoop te doen. Het voordeel is dat je de kijker rechtstreeks naar het product leidt zonder dat deze eerst je website hoeft te bezoeken. Je hebt bovendien de mogelijkheid om een andere social media trend te volgen, namelijk door de kijkerservaring te verbeteren. Facebook heeft al laten weten om hiervoor AR/VR-technologie beschikbaar te stellen. Denk bijvoorbeeld aan een AR-bril, die te gebruiken is voor een platform als Instagram.

Korte video’s en berichten

De aandacht van gebruikers van social media lijkt steeds korter te worden. Daarom is het belangrijk om in 2024 de marketing trend te volgen en de content kort te houden. Een korte video of kort bericht heeft wat dat betreft meer kans van slagen. Het is daarbij wel belangrijk om origineel en creatief te zijn om zo in hele korte tijd de aandacht te trekken en vast te houden. De gemiddelde mens kijkt niet naar ellenlange video’s als er in de tussentijd al veel meer video’s te bekijken zijn.

Scanfunctie

De QR-codes zijn al ingeburgerd en er volgt in 2024 een social media marketing trend die daar op verder borduurt. Het is de bedoeling dat het straks mogelijk is, zoals via Snapchat, om productcodes te scannen om daar online meer informatie over te krijgen. In plaats van een productcode is het tevens de bedoeling om een scanfunctie voor afbeeldingen te realiseren. Overigens is het in 2024 ook een trend om gebruik te maken van door bezoekers gegeneerdere inhoud. Dit heeft een groot voordeel op het promotievlak, want de content is daardoor overtuigend en zorgt voor een positief effect op andere gebruikers.

Mijnzzp.nl