Team Mijnzzp

Sales funnel gebruiken

Je wilt als bedrijf dat je product of dienst goed verkoopt en dat het proces daartoe geoptimaliseerd is. Daarom is het zo belangrijk om van een sales funnel gebruik te maken. Je profiteert dan van meerdere voordelen. Bijvoorbeeld door potentiële klanten van je bedrijf te verleiden tot een aankoop te komen. Ontdek hier meer over het belang van een sales funnel en maak kennis met alle voordelen.

Inhoudsopgave
Betekenis van sales funnel
Klanten volgen in de sales funnel
Profiteer van alle voordelen

Betekenis van sales funnel

Een sales funnel is te zien als een marketingmethode, waarin je het product beschrijft van hoe je van potentiële klanten echte klanten maakt. Het marketingmodel heeft wat dat betreft als het ware de vorm van een trechter. Het doel van een sales funnel is om potentiële klanten in iedere fase op te vangen en te verleiden tot een aankoop Dit is te realiseren door op automatische wijze naar de betreffende groep een gepersonaliseerd bericht te versturen.

Klanten volgen in de sales funnel

Een geautomatiseerde sales funnel maakt het mogelijk om personen in de klantreis te volgen, maar ook om daarop te sturen en zelfs voorspellingen te doen voor de omzet. De omzet forecast is wat dat betreft het doel om te behalen. In de sales funnel is iedere fase van de customer journey inzichtelijk. Dit biedt mogelijkheden om heel gericht de klant ongeacht de fase verder aan de hand te nemen om naar een aankoop te leiden.

Profiteer van alle voordelen

Een sales funnel biedt nog veel meer voordelen dan alleen inzicht in welke fase van een verkoopproces een klant zich bevindt. Het is namelijk eveneens een uitstekende manier om de actuele verkoopstrategie te analyseren. Op deze manier ontdek je of en waar er zich problemen voordoen. Deze zijn vervolgens op te lossen om het verkoopproces verder te optimaliseren. Het is eveneens een voordeel dat het na verloop van tijd gemakkelijker is om het verkoopproces haast tot in detail te voorspellen. Uiteraard is het tevens mogelijk om de resultaten van de sales funnel in kaart te brengen. Verder is een sales funnel ideaal om een marketingcampagne aan te koppelen en zijn de succesvolle onderdelen bij een volgende campagne weer te gebruiken.

Mijnzzp.nl