Team Mijnzzp

SEO en marketing

Het is altijd goed om jezelf als ondernemer te blijven ontwikkelen en vooral op het gebied van SEO en marketing. Dit zijn onderwerpen waar je als ondernemer prima zelf mee aan de slag kan gaan zonder een bureau in te huren. Het kost je wel wat tijd en energie, maar je ziet het succes in de resultaten terug. Je kan zelf op onderzoek uitgaan en via de zoekmachine informatie, tips en adviezen over SEO en marketing opzoeken. Het is echter ook mogelijk om je in een specifiek onderwerp betreffende SEO en marketing te verdiepen. Bijvoorbeeld door een gerichte cursus of opleiding te volgen.

Inhoudsopgave
Verdiep je in marketing
SEO en conversie optimalisatie

Verdiep je in marketing

Marketing is natuurlijk een breed begrip, maar nader te specificeren in allerlei deelonderwerpen. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om kennis te maken met de basis van digitale marketing. Dit biedt onder meer inzicht en kennis van allerlei marketingtools, net als dat je leert welke strategieën populair zijn. Een ander deelonderwerp richt zich op groeimarketing. Dit is ideaal als je al bezig bent met marketing voor je bedrijf, maar je daarin verder wilt groeien, net als om je bedrijf verder te laten groeien. Je leert onder meer aan de hand van marketingtechnieken en gebruik van tools om de groei van je bedrijf te stimuleren.

SEO en conversie optimalisatie

Het doel van SEO is om bij de doelgroep in beeld te komen via de organische resultaten in de zoekmachine. Dit kan je leren door inzicht te krijgen in belangrijke factoren, zoals contentmarketing, technische optimalisatie van je website en verspreiding van content. In het verlengde van SEO ligt natuurlijk een ander doel, want je wilt met je bedrijf verkopen. Of dit nu een product of dienst is, het is van belang dat je vindbaar bent. Daarmee ben je er nog niet, want je wilt natuurlijk ook een verkoop realiseren. Dit is mogelijk door je te verdiepen in conversie optimalisatie. Hiermee haal je namelijk meer uit al het verkeer dat naar je website komt. Je leert onder meer hoe je een gebruikersonderzoek moet uitvoeren en hoe je A/B testen uit moet voeren.

Mijnzzp.nl