Team Mijnzzp

Vaccinatie corona

Als het aan het demissionaire kabinet ligt, krijgen ondernemers straks de keuze tussen het toepassen van 2G of 3G. Dat raakt onder meer een grote groep ondernemers die een eenmanszaak hebben, zoals een buurtcafé of restaurant. De keuzevrijheid heeft vooral betrekking op ondernemers in de horecabranche, maar er zijn ook andere sectoren bij betrokken. Indien de Tweede Kamer instemt dan wordt de keuzevrijheid tussen 2G en 3G binnenkort ingevoerd.

Inhoudsopgave
Keuze tussen 2G en 3G
Extra steun voor ondernemers
Thuiswerken

Keuze tussen 2G en 3G

Bij de toepassing van het 2G-beleid kies je er als ondernemer voor om alleen gevaccineerde mensen toe te laten en mensen die hersteld zijn. In dat geval heb je als ondernemer met een restaurant bijvoorbeeld het voordeel dat er geen overige beperkingen gelden. Die zijn er wel als je de keuze maakt voor de toepassing van 3G, waarbij je ook mensen toelaat met een negatieve test. Deze keuze gaat gepaard met een aantal beperkingen, zoals dat iedereen die dan in je zaak komt een zitplaats dient te hebben. Er is dus een vaste plek nodig bij 3G en bij 2G is deze regel niet van toepassing.

Extra steun voor ondernemers

Het demissionaire kabinet heeft laten weten om zeer binnenkort met extra steun te komen voor de groep ondernemers die door de aangescherpte maatregelen minder inkomsten krijgen. Het gaat hierbij naar alle waarschijnlijkheid om een zeer ingrijpend pakket aan steunmaatregelen. Overigens is op dit moment nog helemaal niet duidelijk op welke manier er ondersteuning komt voor de getroffen groep ondernemers. Ook is onbekend welk bedrag daarvoor wordt uitgetrokken.

Thuiswerken

Heb je als zzp'er een kantoor met personeel dan luidt het advies voor de komende tijd om iedereen thuis te laten werken. Eerder werd geadviseerd om ongeveer de helft van de werktijd thuis te werken, maar met de aanscherping van de maatregelen is het advies om helemaal weer thuis te gaan werken, maar niet als dat echt helemaal niet mogelijk is. Verder geldt dat er ook voorbereidingen plaatsvinden om het wettelijk toe te staan dat werkgevers de gelegenheid krijgen om een toegangspas te kunnen vragen op de werkvloer. Indien de wetgeving erdoor komt, gaan de maatregelen spoedig in.

Mijnzzp.nl