Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Mensen

Als je ooit in het verleden een website hebt laten maken voor je bedrijf, bestaat de kans dat deze nu is verouderd. Vooral als je in de loop der jaren geen vernieuwingen hebt doorgevoerd of hebt laten doorvoeren. Kijk eens met een kritische blik naar je website en beoordeel of deze nog wel aan de eisen van deze tijd voldoet. Is jouw website bijvoorbeeld wel op mobiele gebruikers afgestemd? Een vernieuwing met een ander design of technische verbeteringen zorgen ervoor dat je website weer jaren meekan. Het is net als de inrichting van bijvoorbeeld je kantoor die je eens in de zoveel tijd opfrist of een oude bestelbus die je vervangt door een ander.

Nieuw design

Het is niet altijd nodig om een compleet nieuwe website te laten maken. Het veranderen van het design is ook prima, waarbij het wel belangrijk is een responsive design te creëren. Dan is je website niet alleen op de laptop prima te zien, maar ook mobiel. Het mobiele gebruik van websites groeit alleen maar en je loopt klanten mis als je verouderde website daar niet op is afgestemd.

Verbeteringen aanbrengen

Het is het beste als je website meegaat met de tijd. Kijk daarom of er verbeteringen zijn aan te brengen. Bijvoorbeeld op het gebied van snelheid van het laden van de pagina’s. Heb je personeel in dienst en stel je deze voor op je website? Misschien is het dan eens tijd voor nieuwe foto’s als de bestaande foto’s al jaren oud zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor een eventuele foto van jezelf. Laat de technische kant van je website nakijken als je daar zelf weinig kaas van hebt gegeten.

Voer updates uit

Als je wilt dat je website perfect werkt, is het ook belangrijk om updates uit te voeren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan updates voor plug-ins en updates voor add-ons. Loop ook de content van je website eens na en check of alle informatie nog klopt. Wees ook niet bang om oude blogs bijvoorbeeld te verwijderen en deze te vervangen door nieuwe. Geef je website een nieuw jasje als deze is verouderd om weer meerdere jaren probleemloos mee te kunnen.

Mijnzzp.nl