Team Mijnzzp

Reclamebord

Sinds oktober 2009 mogen er geen mails meer worden verzonden wanneer u er geen toestemming voor geeft. Ontvangt u dit wel dan moet u altijd de mogelijkheid hebben om te kunnen uitschrijven. Het aantal mails met veelal reclame als inhoud is een stuk minder geworden.

Wat u nu vaak ziet gebeuren is dat u een mail ontvangt met de tekst “u ontvangt de mail omdat u aangegeven heeft deze te willen ontvangen”. Vaak is dat niet zo. De verzender weet of hoopt gewoon dat u dan denkt "het zal wel zo zijn". De OPTA heeft een paar maanden terug zelfs een boete gegeven aan een persoon van € 12.000,- voor het versturen van spam via Hyves. Het nadeel van de OPTA is dat ze eigenlijk niet buiten Nederland optreden. Aan de spam mails die uit Afrika komen  kunnen ze niet veel doen. En dit zijn vaak de ergste. Wie kent ze niet: de viagra mail en een familielid uit Afrika heeft u een erfenis achter gelaten van tien miljoen euro. Nog een tip wanneer u spam mails ontvangt is dat u deze nooit moet antwoorden. Wanneer u dit wel doet dan weten ze dat hun mail ontvangen is, dan komt u nooit meer van ze af 

Het bel mij niet register is nog een mooie toevoeging op het ongevraagd last vallen onder etenstijd. Wanneer u aangeeft bij deze instantie mogen bedrijven u niet meer bellen om u dingen te proberen te verkopen. Deze maatregel heeft echter weer het nadelige effect dat grote bedrijven nu verkopers naar uw voordeur sturen om u over te halen om hun product te kopen. Deze verkopers zijn vaak opdringerig en zullen alles doen om u over te halen een handtekening te zetten. Wanneer zo iemand aan uw deur staat neem dan altijd bedenktijd en teken nooit zomaar iets. Als u echt interesse heeft bel dan het bedrijf voor uitgebreide informatie.

Pas altijd op als iemand u iets wil verkopen zonder dat u eigenlijk weet met wie u spreekt. Een voorbeeld is een aanbieding die wij ontvingen via de telefoon een paar jaar terug. Wij mochten in een blaadje komen met een banner van ons bedrijf. Samen met vijf andere bedrijven zouden wij op een bladzijde komen voor 50 euro in een oplage van honderdduizend stuks. Klinkt goed!!!! Later bleek van niet.

Nadat ze de opdracht binnen hadden belden ze weer terug drie bedrijven van de bladzijde waren weggevallen en wij konden met onze banner nu groter op de bladzijde komen maar dat kostte dan 400 euro. Dan ga je nadenken en vertel je het bedrijf dat je toch maar in het geheel afziet van hun actie. Drie maanden later valt er in de brievenbus een reclame boek in de bus met onze banner samen met een rekening van 400 euro. Verder onderzoek via internet doet blijken dat niemand dit reclame boekje kent en er dus geen honderdduizend stuks van zijn verspreid. Er was maar een exemplaar en die lag in mijn brievenbus met een rekening van 400 euro.

Het boekje samen met de rekening teruggestuurd. Nooit meer iets vernomen. Pas dus altijd goed op met verkopers, ze bespelen u soms zo slim.

Mijnzzp.nl