Team Mijnzzp

Laptop

Heb je een website dan wil je graag dat er zoveel mogelijk bezoekers komen. Misschien heb je net een website laten maken en kijk je iedere keer vol verwachting naar de statistieken. Het is dan een teleurstelling als blijkt dat er maar heel weinig bezoekers komen. Er zijn meestal verschillende redenen waarom dat zo is. De belangrijkste reden is dat je website online minder goed vindbaar is dan je wellicht denkt. Dat gaat namelijk niet vanzelf en heeft met de zoekmachines te maken.

Inhoudsopgave
Doe eerst een SEO check
Website optimaliseren voor de zoekmachines
Maak gebruik van linkbuilding

Doe eerst een SEO check

Een zoekmachine als Google hanteert richtlijnen om een bepaalde waardering aan websites toe te kennen. Websites met een hoge waardering komen hoger in de resultaten van de zoekmachine te staan. Als je geen bezoekers hebt, is de kans groot dat je website niet voor de zoekmachine is geoptimaliseerd. Dat is eenvoudig na te gaan door een SEO check uit te voeren. Dat kan online, is gratis en je hoeft alleen maar de domeinnaam in te voeren. Er komt dan een schat aan informatie beschikbaar.

Website optimaliseren voor de zoekmachines

Het is belangrijk om je website voor de zoekmachines te optimaliseren. Er zijn allerlei rankingsfactoren van toepassing om hoger te scoren. Jouw bedrijf draait om een product of dienst en daar wil je graag op gevonden worden in de zoekmachines. Daarom is het van belang om een zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Op basis daarvan vul je de website met content dat uit waardevolle informatie voor bezoekers bestaat. Dat de informatie waardevol moet zijn, komt omdat Google daar waarde aan hecht. Maak bijvoorbeeld een blog of een nieuwssectie met interessante artikelen.

Maak gebruik van linkbuilding

De aandacht ligt tegenwoordig ook op het creëren van links op andere websites die naar jouw website verwijzen. Dat heet linkbuilding en is goed om de autoriteit van je eigen website te verhogen. Google scant deze links namelijk en kent daar waarde aan toe als het om relevante backlinks gaat. Er zijn verschillende vormen van linkbuilding mogelijk, zoals gastbloggen of door waardevolle artikelen op de eigen website te plaatsen die soms vanzelf gedeeld worden. Heb je zelf geen kaas gegeten van SEO dan is het verstandig deze taak uit te besteden aan bijvoorbeeld een SEO marketingbureau.

Lees ook ons artikel: Hoe krijg je meer bezoekers op je website? 11 tips

Mijnzzp.nl