Team Mijnzzp

E-bike

Het is als zzp'er mogelijk om een auto te leasen, maar er is ook een duurzamer alternatief. Dat is het leasen van een e-bike als zzp'er. Er zijn steeds meer ondernemers die de omslag maken naar maatschappelijk verantwoord ondernemen en daar maakt duurzaamheid uiteraard deel vanuit. Uiteraard is het niet voor elke ondernemer mogelijk om de elektrische fiets te pakken in plaats van de auto. De zzp'er die daar wel de mogelijkheid voor heeft, kan een e-bike leasen. Bijvoorbeeld als je als zzp verpleegkundige de wijk ingaat of als je een klein restaurantje hebt en maaltijden aan huis bezorgt.

Inhoudsopgave
E-bike privé of via de zaak leasen
Voordelen financial lease e-bike

E-bike privé of via de zaak leasen

Je hebt als zzp'er de keuze om de elektrische fiets via de zaak te leasen of privé. Bij financial lease van een e-bike via je bedrijf zijn er meerdere voordelen. Maak je in dat geval ook privé van de e-bike gebruik dan is er sprake van een bijtelling van 7% van de cataloguswaarde. Het is dan niet nodig om zoals bij een auto een kilometerregistratie bij te houden.

Wil je de fiets niet op de zaak leasen dan zijn er opties om privé een leaseovereenkomst voor een e-bike te sluiten. In plaats van het leasen van een e-bike zijn er overigens ook mogelijkheden om een elektrische scooter te leasen als zzp'er. Er zijn subsidies beschikbaar als je een e-scooter gaat kopen, zoals via de MIA en VAMIL en het is interessant om te kijken of je daarvoor in aanmerking komt.

Voordelen financial lease e-bike

Een van de voordelen van het leasen van een elektrische fiets op de zaak is dat je geen geld uit je onderneming hoeft te halen. Je betaalt bovendien iedere maand een vast bedrag aan aflossing en rente. Er is op deze manier sprake van spreiding van de kosten. Bovendien profiteer je van btw-voordeel en kom je vaak in aanmerking voor de KIA (kleinschaligheidsinvesteringaftrek).

Uiteraard is er ook het voordeel dat je geen of minder geld kwijt bent aan brandstofkosten, zoals met de auto. Dat geldt eveneens voor parkeerkosten. Verder is het goed voor de gezondheid, want er is sprake van lichte inspanning en je bent in de buitenlucht als je op de fiets zit.

Mijnzzp.nl