Team Mijnzzp

Zakelijk afval

Er zijn allerlei soorten zakelijk afval te onderscheiden, van verpakkingsmateriaal tot voedselresten uit keukens van restaurants. In het kader van duurzaamheid is het uiteraard van belang om op een verantwoorde wijze met zakelijk afval om te gaan. Dit proces start uiteraard met het gescheiden verwerken van zakelijk afval. Je bent zelfs verplichting om het afval te scheiden en te laten afvoeren. Heb je een hele kleine onderneming dan hoef je het afval in de meeste situaties overigens niet te scheiden.

Inhoudsopgave
Huur een bedrijfsafvalcontainer
Verantwoord omgaan met bedrijfsafval
Gerecycled bedrijfsafval

Huur een bedrijfsafvalcontainer

Wil je in een keer een duurzame oplossing voor zakelijk afval realiseren dan is het huren van een bedrijfsafvalcontainer een prima keuze. Er zijn voor uiteenlopende branches containers beschikbaar, zoals voor de zorgsector, horecabranche en bouwsector. Een verhuurbedrijf voor bedrijfsafvalcontainers, dat zich richt op de circulaire economie, maakt het voor jouw bedrijf mogelijk om voor een duurzame oplossing te kiezen. Bijvoorbeeld omdat het bedrijf het zakelijk afval gebruikt voor recycling. De CO2-uitstoot wordt verminderd als er minder verbranding van afval plaatsvindt.

Verantwoord omgaan met bedrijfsafval

Er is voor ieder type zakelijk afval een geschikte bedrijfsafvalcontainer beschikbaar. Het is echter ook van belang om eerder in het proces al op een verantwoorde manier te kijken naar de omgang met bedrijfsafval. Het is bijvoorbeeld mogelijk om materialen op een andere manier te gebruiken. Dit kan op een hele simpele manier door voor herbruikbare drinkbekers en borden te kiezen in plaats van voor wegwerpalternatieven. Ook is het mogelijk om het bedrijfsproces duurzaam in te richten om verspilling tegen te gaan.

Gerecycled bedrijfsafval

De overheid heeft het streven om over twee jaar in totaal minimaal 55% van het zakelijk afval en het afval uit huishoudens voor recycling in aanmerking te laten komen. Daarom is het extra van belang om nu al te kiezen voor een duurzame oplossing voor het scheiden en afvoeren van zakelijk afval. Er ligt daarbij een verantwoordelijkheid voor ondernemingen aangaande het inkoopproces, duurzame bedrijfsvoering, scheiden van afval en afvoeren van bedrijfsafval. Het uiteindelijke doel richt zich op het realiseren van een circulaire economie. Er is overigens een ‘Afvalwijzer voor bedrijven’ beschikbaar met informatie over welk bedrijfsafval je verplicht bent om te scheiden.

Mijnzzp.nl