Team Mijnzzp

Communicatie teams

De moderne bedrijfswereld evolueert en zo ook de behoeften van elke moderne werkplek. Met de toenemende dominantie van technologie en automatisering in elke bedrijfstak, hebben werknemers nu de vrijheid om verbonden te blijven met hun werk, ongeacht hun feitelijke locatie. Een belangrijk effect van deze moderne werkplek trend is dat het mensen het belang van teamcommunicatie heeft laten inzien. Het heeft effectieve teamcommunicatie tot een integraal onderdeel gemaakt van alles wat we doen. Bovendien heeft dit geleid tot een reeks krachtige hulpmiddelen voor communicatie en betrokkenheid op de werkplek.

Slack communicatietool

Slack is een populaire app voor teamcommunicatie en samenwerking, met instant messaging, bestandsdeling, audio/video-oproepen, krachtige zoekfuncties en het grootste aantal integraties van alle concurrenten. Slack is cloud-gebaseerde groepssoftware dat als communicatiehulpmiddel ingezet wordt. Via chatgesprekken wordt de samenwerking in groepen en teams bevorderd. Verschillende e-mail- en chatfunctionaliteiten maken het programma zeer compleet.

Proofhub voor projectmanagement

ProofHub is, in tegenstelling tot andere teamcommunicatie tools in de lijst, een alles-in-een projectmanagement en teamcommunicatie tool. Het komt in het spel wanneer het gebruik van meerdere tools om te chatten, plannen, organiseren en het bijhouden van de voortgang zorgt voor versnipperde programma's of gegevens. Dus, als het synchroniseren met teams veel ingewikkelder wordt naarmate je bedrijf groeit, kan je net zo goed besluiten om geld en tijd te besteden aan één tool in plaats van in vele.

Microsoft Teams

Microsoft Teams, als onderdeel van het Office 365 pakket, is een team communicatietool die is ontworpen voor ondernemingen. Met zijn krachtige, maar niet erg intuïtieve functionaliteit biedt Microsoft Teams instant chat, audio/video-oproepen via Skype for Business en nuttige integraties met Microsoft Office 365 tools.

Skype for Business

Het was 2014 toen Lync, de Microsoft chat voor bedrijven, werd omgedoopt tot Skype for Business. Vandaag wordt Skype met zijn laatste gedesign meer een hang-out voor vrienden en millennials. Dit motiveert steeds meer bedrijven die Skype gebruikten voor werkcommunicatie om over te schakelen naar het betaalde product. Hoewel het ernaar uitziet dat Skype for Business binnenkort zal worden vervangen door Microsoft Teams, is het voorlopig nog springlevend.

Hoe kies je de beste team communicatiemiddelen?

Het kiezen van de juiste tool voor je bedrijf kan een tijdrovende aangelegenheid zijn. Hoewel elk team uniek is en de individuele vereisten dat ook zijn, kan je de volgende criteria gebruiken om je te helpen de juiste keuze te maken.

1. Zorg ervoor dat het een gesloten teamruimte is

Het verschil tussen een team communicatie tool en, zeg, gewone Skype, is dat je niet gestoord wordt door vrienden en familie zoals dat vaak gebeurt in Skype. Af en toe kun je een klant of freelancer uitnodigen om deel te nemen aan je team chat, maar meestal zijn het jij en je team die communiceren rond taken en projecten.

2. Krachtige team chat

Hoewel je misschien een grote fan bent van video- en audiogesprekken, is tekstcommunicatie binnen een team onvermijdelijk. Daarom zijn Google Hangouts en FaceTime in veel gevallen minder geschikt als teamcommunicatie tool. Je moet bestanden kunnen delen, je berichtengeschiedenis kunnen doorzoeken, berichten kunnen bewerken, verwijderen, doorsturen, belangrijke gesprekken kunnen vastpinnen enzovoort. Waarom kiezen voor tekst of video als het allebei kan?

Thuiswerken en communicatie

Nu thuiswerken steeds populairder wordt, groeit ook de behoefte aan betere communicatiemiddelen. Het goede nieuws is dat er veel geweldige hulpmiddelen voor teamcommunicatie beschikbaar zijn die je kunnen helpen met je team in contact te blijven, waar je ook bent. Vanzelfsprekend kunnen de verschillende programma's worden gebruikt voor zowel werk als persoonlijke communicatie, maar we hebben ons gericht op de programma's die vooral nuttig zijn voor het werk.

Het belangrijkste bij het kiezen van een hulpmiddel voor teamcommunicatie is dat het beantwoordt aan de specifieke behoeften van je team. Het is ook belangrijk om na te gaan of het hulpmiddel kan schalen als je team groeit.

Mijnzzp.nl