Team Mijnzzp

Brandweer

De brandweer Gooi en Vechtstreek (BGV) is op zoek naar meer brandweervrijwilligers en gaat zich richten op zzp-ers en huisvrouwen. De brandweer Gooi en Vechtstreek geeft aan dat ze steeds meer moeite hebben met het vinden van beschikbare brandweervrijwilligers en gaat zich daarom meer richten op zzp-ers en huisvrouwen. Die zijn over het algemeen beter beschikbaar dan reguliere arbeiders omdat zzp-ers volgens de brandweer vaker thuis werken.

Ook de huisvrouwen zijn volgens de brandweer een interessante doelgroep als het aankomt op brandweervrijwilliger. De brandweer Gooi en Vechtstreek geeft aan dat er momenteel nog geen problemen zijn met het aantal vrijwilligers, maar dat ze wel actief op zoek zijn naar meer vrijwilligers.

Werken bij de brandweer als zzp-er

Het werken bij de brandweer als vrijwilliger is nobel werk dat zeker past bij zzp-ers of huisvrouwen. Redelijk veel zzp-ers werken vanuit huis en zijn daardoor makkelijk inzetbaar wanneer dat nodig mocht zijn. Daarnaast kan het werken als brandweerman nuttig zijn voor je netwerk en werkervaring.

Denk bijvoorbeeld aan de beveiligingsbranche, waarbinnen verschillende functies bestaan die ook met veiligheid te maken hebben. Een populair beroep binnen de beveiligingsbranche is het beroep brandwacht. Brandwachten worden op verschillende locaties ingezet, waken over veiligheidsmaatregelen en voeren controles uit met betrekking tot brandgevaar.

Mijnzzp.nl