Team Mijnzzp

Bekisting werkzaamheden

De bouwsector is weer booming, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Het aantal afgegeven bouwvergunningen is ruim 36 procent hoger dan ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze nieuwe cijfers van het CBS zijn zeer indrukwekkend te noemen, omdat de bouwsector ook wel andere jaren gekend heeft. Een aantal jaar geleden werden bouwvakkers massaal ontslagen, omdat aannemers failliet gingen of omdat ze geen behoeft meer hadden aan personeel. Ook voor de vele zzp-ers die werkzaam zijn binnen de bouwsector zijn deze nieuwe cijfers goed nieuws. Voor bouwend Nederland ziet de toekomst er dan ook weer rooskleurig uit, omdat bedrijven en mensen weer durven en kunnen investeren. Momenteel vertegenwoordigen de vergunde bouwvergunningen een waarde van ruim 1,5 miljard euro. Deze bouwvergunningen betreffen nieuwbouw en verbouw.

Opvallend te noemen is dat ook de markt voor bedrijfsruimtes langzaam weer aan het groeien is. Gisteren heeft de gemeente Amsterdam aangekondigd om snel extra bedrijfsruimtes te gaan bouwen, omdat de vraag naar bedrijfsruimtes aan het toenemen is. Hiermee komt er dan ook een einde aan de bouwstop voor bedrijfsruimtes, waarmee de gemeente Amsterdam wil voorkomen dat de prijzen in de toekomst exploderen.

Ook de woningbouw gaat een zonnige toekomst tegemoet, omdat er momenteel ruim 56 procent meer vergunningen afgegeven zijn voor nieuwbouwwoningen ten opzichte van afgelopen jaar. Voor alle zzp-ers en werknemers die binnen de bouw werkzaam zijn zullen deze cijfers goed nieuws zijn, omdat de vraag naar vakmensen hierdoor flink zal toenemen. Als deze cijfers nog verder toenemen, dan kan het voorlopig helemaal niet meer op voor de vele bouwvakkers en toeleveranciers.

Mijnzzp.nl