Team Mijnzzp

Zelf de boekhouding verzorgen

Begin je een bedrijf dan komt de boekhouding om de hoek kijken. Er zijn veel startende ondernemers die het niet aandurven om zelf de boekhouding te doen. Deze ondernemers denken dat je er veel tijd aan moet besteden of dat er speciale kennis nodig is. Dit is echter helemaal niet zo als je gebruikmaakt van de juiste middelen. Alles zelf doen met een online boekhoudprogramma is wat dat betreft niet moeilijk.

Echt niet

Je vraagt je boekhouder niet om voor elke klant een offerte op te stellen. Dat doe je natuurlijk zelf en daar komt een online boekhoudprogramma al bij van pas. Daarbij houd je rekening met het toe te passen btw-percentage. Als je online een offerte kan maken dan kan je ook zelf de facturen opstellen en verwerken via je boekhoudprogramma. Het grootste deel van het werk zit er dan al weer op. Heb je kosten gemaakt dan verwerk je deze in de administratie. Dit doe je dan onder een andere noemer, zoals zakelijke uitgave. Heb je voor privédoeleinden geld gebruikt van je zakelijke bankrekening? Ook dit is eenvoudig te verwerken in je boekhouding en dan weer net even onder een ander kopje. Zo moeilijk is het dus allemaal niet. Echt niet.

En de btw-aangifte dan?

Ja, als je voor het eerst de btw-aangifte in het portaal voor ondernemers bij de Belastingdienst bekijkt dan schrik je misschien. Laat jezelf maar even van de schrik bekomen. Zelfs het doen van de btw-aangifte is een eitje als je van boekhoudsoftware gebruikmaakt. Het online boekhoudprogramma verwerkt namelijk alles wat jij invoert. Heb je 21% btw berekend op een factuur? Dit wordt verwerkt in je boekhouding. Alles wat jij invoert komt automatisch in het boekhoudproces terecht. Daarom kan je aan het einde of vlak na een kwartaal de btw-aangifte in een druk op de knop tevoorschijn toveren. Het is dan nog slechts een kwestie van de bedragen overnemen en invoeren in de btw-aangifte. De btw-betaling regel je ook direct door van de iDEAL-link gebruik te maken. Echt, ook jij kan de boekhouding en de btw-aangifte gewoon zelf doen met een online boekhoudprogramma.

Mijnzzp.nl