Team Mijnzzp

Boekhoudpakket

Als startende ondernemer wil je helder inzicht hebben in de financiële gezondheid van je bedrijf. Hiervoor kun je het beste een online boekhoudprogramma gebruiken. Je bent ook wettelijk verplicht alle financiële gegevens te bewaren, zodat je aan de fiscale bewaarplicht voldoet. Een goede administratie en een overzichtelijk boekhoudprogramma zijn dan ook van cruciaal belang voor alle ondernemers. Het bijhouden van de financiële administratie is hierdoor een stuk eenvoudiger geworden. De slimme software is innovatief en helpt waar nodig. Maar welke online boekhoudpakket is het meest gebruiksvriendelijk en het beste boekhoudpakket voor zzp'ers? Een goed boekhoudprogramma kiezen is niet eenvoudig, aangezien er verschillende boekhoudprogramma zijn.

Helpdesk aan het bellenHet zomaar benoemen van het beste online boekhoudprogramma is niet zomaar mogelijk. Die vraag is namelijk niet eenvoudig te beantwoorden, want iedere onderneming is anders. Elk bedrijf heeft andere eisen en wensen met betrekking tot de best passende boekhoudsoftware. Je bent waarschijnlijk altijd op zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding en hierbij spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Bovendien moet een online boekhoudprogramma ook een goed boekhoudprogramma zijn met een gratis helpdesk. Dit artikel legt uit welke boekhoudpakketten het beste zijn voor jouw bedrijf.

Boekhoudpakket eenmanszaak

Er zijn verschillende boekhoudpakketten voor zzp'ers in verschillende soorten en maten, afhankelijk van wat je als ondernemer nodig hebt. Daarnaast is er in de keuze voor boekhoudsoftware een belangrijk verschil tussen ondernemers met personeel of een eenmanszaak. Een online boekhoudprogramma moet natuurlijk wel aan je wensen voldoen. Ben je op zoek naar het beste boekhoudprogramma, dan zul je ook goed moeten letten op het meest complete boekhoudpakket. Denk hierbij aan de mogelijkheid om onbeperkt factureren te kunnen maken en aan het kunnen toepassen van je eigen huisstijl. Dit kan in de meeste gevallen met behulp van de beste boekhoudprogramma's. Wij hebben eerder een artikel opgenomen met de top 10 beste online boekhoudpakketten.

Boekhoudprogramma zelfstandig ondernemer

BouwHet kan voor zelfstandig ondernemers ook belangrijk zijn om voldoende back-up te krijgen wanneer je bepaalde vragen hebt. Dankzij de slimme software worden de meest veelgestelde vragen automatisch beantwoord, echter blijft een goede klantenservice belangrijk. Online boekhouden en het bijhouden van de online-administratie is voor alle zzp'ers belangrijk.

Beste boekhoudsoftware onbeperkt boekhouden

De beste boekhoudprogramma's maken de online boekhouding een stuk makkelijker en vooral een stuk sneller. Als zzp-er wil je natuurlijk een makkelijk boekhoudprogramma. Een goed voorbeeld van een eenvoudig boekhoudpakket is e-boekhouden. Het boekhoudprogramma van e-boekhouden is een ongekend eenvoudig boekhoudpakket en is ideaal voor de zzp'er. Een ander goed boekhoudprogramma is Visma eAccounting. Het boekhoudprogramma Visma eAccounting is ook voor een bepaalde periode gratis uit te proberen. Met deze boekhoudprogramma's is onbeperkt boekhouden mogelijk.

Beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf:

Hét complete boekhoudprogramma

Als zzp'er kun je vaak prima werken met de basismodule van boekhoudsoftware. Meestal geeft het minimale pakket recht op het versturen van 240 gratis facturen per jaar, wat voor veel zzp'ers voldoende is. Daarnaast biedt een basispakket toegang voor één gebruiker, wat prima werkt als eenmanszaak. Hét online boekhoudprogramma voor je zzp boekhouding is natuurlijk niet zomaar aan te geven.

Boekhoudprogramma voor zzp'ers

Er zijn diverse boekhoudprogramma's om je online boekhouding te doen. Daarnaast kan een boekhoudprogramma voor zzp'ers ook aan specifieke wensen moeten voldoen. Btw-aangifte doen en het onbeperkt factureren kunnen belangrijke afwegingen zijn voor je. Een goed boekhoudprogramma voor zzp'ers is in alle gevallen belangrijk voor de complete boekhouding. Ook het onbeperkt facturen is voor veel zzp'ers erg belangrijk, net zo als de aanwezigheid van een deskundige helpdesk voor vragen. Het contact opnemen moet vanzelfsprekend soepel verlopen. Eenvoudig boekhouden zonder rompslomp is tegenwoordig de norm en mag ook verwacht worden. Het maakt verder niet uit of je een dienstverlenende zzp'ers bent of een ambacht uitoefent. Voor alle branches is wel een ander boekhoudprogramma beschikbaar.

Veilig boekhouden

Administratie nietjesVeiligheid is een belangrijk wanneer we het hebben over het beste boekhoudprogramma voor zzp'ers. Kleine ondernemingen maken veel gebruik van online boekhouden en dit moet veilig gedaan kunnen worden. Boekhoudsoftware draait in de cloud en niemand behoort inzage te kunnen krijgen in de gegevens. Alle goede boekhoudprogramma's zijn dan ook voorzien van het keurmerk Betrouwbaar Boekhouden en voldoen aan Nederlandse wetgeving.

Ondernemer met personeel

Voor een ondernemer met personeel biedt een basispakket vaak onvoldoende mogelijkheden en is een uitgebreidere module nodig. Dit geeft vaak recht op meerdere gebruikers, het verzenden van meer of een onbeperkt aantal facturen, maar biedt ook meer mogelijkheden tot koppelingen. Overigens kan het ook belangrijk zijn om te kijken of er sprake is van een gratis helpdesk om je te helpen als zelfstandig ondernemer. Hét beste boekhoudpakket voor zzp'ers moet deze optie aanbieden. De meeste aanbieders bieden een gratis startersaccount aan waardoor dit je zelf kan ontdekken.

Uitgebreid boekhoudprogramma

FinancieelEen uitgebreid boekhoudprogramma geeft veel meer ruimte voor een complexe administratie, waarin bijvoorbeeld uitgebreide salarisadministratie, meerdere bedrijfsprocessen en andere zaken gewaarborgd moeten worden. Aan een uitgebreide module van boekhoudsoftware hangt vanzelfsprekend wel een hoger prijskaartje dan aan een basismodule. Een goed boekhoudpakket geeft goede ondersteuning en de boekhoudkennis vereist in de meeste gevallen minimale inspanning. Facturen maken was nog nooit zo makkelijk. Daarnaast voorkomt de software facturen maken die niet kloppen. Hét complete boekhoudpakket voor zzp'ers is dus persoonlijk en kan per ondernemer verschillen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Wanneer je een boekhoudprogramma wilt uitkiezen, moet je goed nadenken over de mogelijkheden die het pakket biedt. Bedenk vooraf goed van welke opties je gebruik wilt kunnen maken. Je kunt jezelf daarvoor een aantal vragen stellen, zoals:

  • Hoeveel facturen kan ik aanmaken?
  • Hoeveel gebruikers krijgen toegang?
  • Welke automatische koppelingen zijn er mogelijk?
  • Welke extra functionaliteiten wil ik gebruiken?
  • Hebben ze een gratis startaccount?
  • Is er boekhoudkennis vereist?
  • Boekhoudsoftware belastingdienst koppeling?

Naast het verzenden van facturen en het aantal gebruikers dat toegang krijgt tot je administratie, is het verstandig om goed na te denken over manieren waarop je de boekhouding gemakkelijker kunt maken voor je onderneming.

Online boekhouden

Werken op laptopHét boekhoudpakket voor zzp'ers is al bereikbaar voor een kleine vergoeding per maand. De meeste zzp'ers maken tegenwoordig gebruik van een online programma om up-to-date te zijn en alle inkomsten en uitgaven onder controle te kunnen houden. Ook voor de startende ondernemer is het bijhouden van je boekhouding makkelijk. Maak wel de juiste keuze en kijk ook naar de extra functies. Daarnaast kan een account inclusief opstartservice raadzaam zijn.

Goed online boekhoudprogramma met automatische koppeling

Veel boekhoudpakketten bieden allerlei mogelijke koppelingen, met bijvoorbeeld webshops, banken, payment service providers, de Belastingdienst, kassasystemen, salarissoftware en urenregistratie-software. Deze koppelingen besparen niet alleen tijd, maar verkleinen ook de kans op fouten in de administratie. De meeste boekhoudpakketten bieden een app aan op je telefoon, waarmee je allerlei acties kunt uitvoeren. Door bijvoorbeeld bonnetjes in te scannen, kun je via je telefoon gemakkelijk de administratie bijwerken. Een handige toepassing voor zzp'ers en ondernemers.

Zakelijke rekeningen koppelen

Heb je één of meerdere zakelijke rekeningen? Dan kan het handig zijn om deze direct te koppelen aan je boekhoudsoftware. Op deze manier worden mutaties automatisch bijgewerkt en is de administratie altijd actueel. Dit is ook extra makkelijk wanneer je de btw-aangifte wil gaan doen. Voor de btw-aangifte kun je ook overwegen om een extra zakelijke rekening te openen. Hierdoor weet je zeker dat je voldoende geld op je rekening hebt staan voor de btw-aangifte. De meeste online boekhoudprogramma's kunnen verschillende koppelingen maken. In dat geval moeten ze beschikken over een keurmerk.

Webshop of payment service provider koppelen

WinkelVoor ondernemers met een eigen webshop is het raadzaam om te kiezen voor een koppeling tussen de webshop en een payment service provider met de boekhoudsoftware. Alle verkopen via de webshop worden daarbij automatisch geregistreerd en verwerkt in de administratie. Betalen klanten via de webshop met iDEAL of creditcard? Dan werkt een koppeling tussen het boekhoudprogramma en een payment service provider, ofwel betaalprovider, uitstekend. Een efficiënte werkwijze, zeker wanneer het aantal verkopen via de webshop hoog is. Hiervoor moet je wel een CRM-systeem kunnen koppelen met de boekhoudsoftware. Ook kan het belangrijk om te kijken of het boekhoudprogramma met vreemde valuta kan omgaan.

Koppeling met de belastingdienst

Sommige boekhoudpakketten bieden een handige koppeling met de Belastingdienst aan. Hiermee verstuur en betaal je als ondernemer met één druk op de knop direct aangiftes vanuit de administratie naar de Belastingdienst. Wanneer alle bonnen en facturen zijn ingevoerd in de actuele administratie, is het simpelweg een kwestie van de aangifte controleren. Een compleet boekhoudpakket kan dit allemaal.

Urenregistratiesoftware koppelen

Als ondernemer is het belangrijk om je uren goed te registreren. Wat is er nu gemakkelijker dan de gewerkte uren vanuit je urenregistratiesoftware, direct koppelen aan het boekhoudprogramma? Zo kun je gemaakte uren koppelen aan een verkoopfactuur en deze eenvoudig versturen naar de klant. Een urenregistratie is tegenwoordig beschikbaar binnen alle boekhoudprogramma's. Een boekhoudprogramma zonder urenregistratie is dan ook achterhaald. De uren registreren mogelijkheid is voor veel zzp'ers belangrijk.

Salarissoftware koppelen

Boekhouding doen laptopHeb je als ondernemer personeel in dienst? Dan is een koppeling tussen de boekhoudsoftware en de salarissoftware misschien interessant. Op deze manier worden loonjournaalposten automatisch gesynchroniseerd met de administratie.

Lage maandlasten zzp'er

Hoge maandlasten is wel het laatste waarop startende zzp'ers zitten te wachten. Je bent altijd op zoek naar mogelijkheden om kosten te verlagen. Zeker als startende zzp'er wil je zorgen voor lage maandlasten voor je onderneming. Daarom kan het slim zijn om te starten met een goedkoop boekhoudprogramma tegen lage kosten. Als zzp'er heb je al voor slechts tien euro per maand een basispakket boekhoudsoftware. Veel aanbieders van boekhoudpakketten bieden zelfs een jaar lang gratis aan voor startende ondernemers, waarna je tien euro per maand betaalt.

Administratie online aan het bekijkenVoor de meeste zzp'ers biedt een basispakket boekhoudsoftware voldoende mogelijkheden voor het opzetten van een gezonde administratie. Zeker wanneer een bedrijf nog maar net is opgestart, zijn de uitgebreide opties van duurdere boekhoudpakketten nog niet relevant. Natuurlijk is het altijd mogelijk om het pakket op te schalen, wanneer het bedrijf na verloop van tijd groeit. Hierbij zijn vooral de genoemde koppelingen interessant en een handige manier om tijd te besparen.

Gratis boekhoudprogramma gebruiken

Wanneer jij je als startende of ervaren ondernemer verdiept in verschillende gratis boekhoudprogramma's, ben je meestal op zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Als beginnend zzp'er kan het aantrekkelijk zijn om te kiezen voor een gratis boekhoudpakket, zodat je niet direct vastzit aan vaste maandlasten. Een gratis boekhoudprogramma beschikt daarnaast niet over een gratis app die je overal kunt gebruiken. Met andere woorden zul je veel extra functionaliteiten mislopen met een gratis boekhoudprogramma.

Nadeel gratis boekhoudprogramma

/Boekhouding online doenToch kleeft er een nadeel aan zo’n gratis boekhoudpakket: vaak is er geen sprake van ondersteuning. Juist als (beginnend) ondernemer is het belangrijk om ondersteuning te hebben bij vragen op het gebied van de boekhouding en administratie. Om problemen te voorkomen met de Belastingdienst, wil je de zaken goed op orde hebben. Wanneer je hulp nodig hebt, dan is het zelfs mogelijk om gratis cursussen te volgen. Hiermee leer je een boekhoudprogramma in no-time kennen. Een boekhoudprogramma voor zzp'ers is over het algemeen niet moeilijk om mee te werken.

Belastingdienst erkend boekhouden

Wij adviseren altijd om een door de Belastingdienst erkend boekhoudprogramma te gebruiken voor je boekhouding. Naast het feit dat je hiermee gedoe kunt voorkomen, bieden deze erkende pakketten vaak ook veel meer mogelijkheden en ondersteuning. Zo kun je erkende boekhoudsoftware meestal koppelen aan je zakelijke bankrekening, terwijl dit bij gratis software niet het geval is. Bijvoorbeeld een koppeling met de Belastingdienst waardoor de btw-aangifte of andere aangifte direct verstuurd kan worden. Ook heb je dan een duidelijk btw-overzicht. Hoe aantrekkelijk het ook lijkt om bij de start van je onderneming geen vaste lasten te hebben, adviseren we daarom toch om goed te controleren of het boekhoudpakket voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Onthoud dat ook erkende boekhoudsoftware vaak voordelige tarieven aanbiedt voor startende ondernemers. Een eenvoudige btw-administratie is onmisbaar als zzp'er.

Welk boekhoudprogramma moet je nu kiezen?

Wanneer je voor het eerst in de wereld van de boekhoudpakketten duikt, kan het je soms even duizelen. Er zijn ook zoveel mogelijkheden en keuzes. We hopen dat je na het lezen van dit artikel in elk geval meer inzicht hebt gekregen in de mogelijkheden op het gebied van boekhoudsoftware. Stel jezelf zoveel mogelijk vragen om een antwoord te krijgen op de vraag wat het beste boekhoudprogramma is voor jouw bedrijf. Hét makkelijkste boekhoudprogramma moet in ieder geval de mogelijkheid bieden om facturen te kunnen maken.

Agenda bijwerkenVind je het lastig om een keuze te maken? Dan helpen we je graag verder. In onze boekhoudsoftware vergelijkingstool vergelijk je eenvoudig verschillende online boekhoudprogramma’s met elkaar. Je vindt in één oogopslag informatie over het aantal gebruikers, facturen, mogelijkheden en maandlasten. In dit overzicht hebben wij een selectie gemaakt van de aanbieders van boekhoudsoftware die volgens ons een waardevolle toevoeging zijn voor je bedrijf. We kijken daarbij zeker niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van de pakketten. Je wil geen problemen met je financiële administratie als ondernemer. Zeker niet als je die makkelijk kan voorkomen.

Verwerk je de administratie van je bedrijf helemaal zelf?

Dan kunnen onze gratis boekhoudkundige calculators je als zzp'er of ondernemer verder helpen. Zo vind je op onze pagina met gratis calculators bijvoorbeeld hulpmiddelen bij btw-berekening, boekwaarde en afschrijving berekening, maximale hypotheek berekening, pensioen berekening en gemiddelde boekhoudkundige rentabiliteit berekening.

Boekhoudprogramma's voor zzp'ers

ZorgEr zijn dus verschillende boekhoudprogramma's voor zzp'ers, waarmee online boekhouden mogelijk is. Een van de bekendste aanbieders is e-boekhouden. Het boekhoudprogramma van e-boekhouden.nl is tot wel 15 maanden gratis te gebruiken voor startende zzp'ers. E-boekhouden.nl is hierdoor populair te noemen onder zzp'ers en freelancers. Of e-boekhouden het beste programma is, zul je zelf moet ondervinden door een account aan te maken. Overigens kan je ook een gratis rompslomp account aanmaken. Een Rompslomp account is wel minder lang gratis te gebruiken dan e boekhouden.nl

Beste online boekhoudprogramma's

De beste boekhoudprogramma's zijn allemaal opgenomen op onze boekhoudsoftware vergelijkingspagina. Deze boekhoudprogramma's kunnen onderling verschillen op belangrijke punten. Binnen de zakelijke dienstverlening is het in ieder geval belangrijk om minimaal je btw-aangifte kunnen doen. Wat het beste boekhoudprogramma is voor je online boekhouding is verder niet zomaar aan te geven. De meeste boekhoudprogramma's zijn goed voor de online-administratie.

Beste boekhoudprogramma startende ondernemers

BoekhoudingHet beste boekhoudprogramma voor startende zzp'er is volgens vele zzp'ers het boekhoudprogramma van e-boekhouden. E-boekhouden behoort tot de populairste boekhoudprogramma's, echter komt dit deels ook door de lange gratis proefperiode. Dit wil dus niet inhouden dat e-boekhouden per definitie beter is dan de andere boekhoudprogramma's. E-boekhouden beschikt wel over een goede gratis opstartservice.

Beste boekhoudprogramma scan en herken functie

Het beste boekhoudprogramma voor de scan en herken functie is niet zomaar aan te geven. Deze functie werkt bij alle aanbieders ongeveer hetzelfde. Het bonnetjes inscannen kan dus met alle boekhoudprogramma's. De scan en herken functie is vooral belangrijk voor bedrijven die te maken hebben met veel facturatie en bonnetjes.

Beste boekhoudprogramma facturen versturen

Het beste boekhoudprogramma voor het versturen van facturen is niet zomaar aan te geven. Het versturen van facturen werkt bij alle aanbieders hetzelfde. Dit kan tegenwoordig ook door middel van e-facturen.

Beste boekhoudprogramma boekhouden en factureren

De beste boekhoudprogramma's voor het boekhouden en facturen zijn volgens vele zzp'ers e-boekhouden en Rompslomp. Vanzelfsprekend blijft het belangrijk om je eigen onderzoek te doen. Het is niet zomaar aan te geven wat het beste boekhoudprogramma is. Ieder bedrijf is anders en niet alle zzp'ers zoeken naar een compleet boekhoudpakket. Het is bijvoorbeeld niet voor alle zzp'ers even belangrijk om de openstaande facturen op de mobiel te kunnen inzien.

Beste boekhoudprogramma op reviews

Vrouw aan het nadenkenHet beste boekhoudprogramma op reviews is e-boekhouden. Zelfstandig ondernemers beoordelen e-boekhouden gemiddeld met 4,7 van 5 sterren op Trustpilot. Zie ook onze eigen keuzewijzer met meer informatie en ons eerdere artikel met de top 10 boekhoudprogramma's. De top 10 lijst met beste boekhoudprogramma's is hier terug te vinden. Een goede keuze maken is persoonlijk en kan per zzp'er verschillen. Er zijn veel online boekhoudpakketten die allemaal ongeveer hetzelfde doen. De verschillende functies werken ook ongeveer hetzelfde.

Goedkoop boekhoudprogramma

Als startende ondernemer kunnen we ons voorstellen dat je zoekt naar een betaalbare optie. Het boekhoudprogramma van e-boekhouden kun je als startende zzp'er tot wel 15 maanden gratis gebruiken. Eenvoudig boekhouden is dus mogelijk met e-boekhouden. Het gebruik van online boekhoudprogramma smaakt het boekhouden veel makkelijker en betrouwbaarder. Wat het beste boekhoudprogramma is, kan verschillen per zzp'er. Wil je alleen facturen aanmaken of bijvoorbeeld ook de personeelsadministratie kunnen bijhouden? Online software maakt dit allemaal mogelijk. Wanneer je kiest voor het boekhoudprogramma van e-boekhouden kun je ook gebruikmaken van de handige app.

Boekhoudpakket voor zzp'ers

Administratie kantoorEen boekhoudpakket voor zzp'ers moet in ieder geval de optie aanbieden om voldoende facturen te kunnen maken en het doen van je btw-aangifte. Daarnaast moet het gaan om een eenvoudig online boekhoudpakket. Een boekhoudprogramma kopen is ook een optie die je kunt overwegen. Een online boekhoudprogramma heeft wel echt de voorkeur. Heb je al een account, dan kun je meestal gebruikmaken van de gratis overstapservice.

Voordelen boekhoudprogramma

Een boekhoudprogramma voor zzp'ers heeft gewoon veel voordelen. Denk alleen al aan het makkelijk doen van de btw-aangifte of aan offertes maken. Offertes maken is voor veel zzp'ers belangrijk. Ook kun je zelf zien hoeveel belasting je moeten betalen en worden je inkomsten en uitgaven duidelijk bijgehouden. Een online boekhoudprogramma helpt dan ook op veel manieren. Een online boekhoudprogramma biedt dus veel extra en werkt super makkelijk.

Boekhoudprogramma vergelijken zzp

Afspraken makenEerst de verschillende boekhoudprogramma's vergelijken blijft verstandig als zzp'er. Boekhoudprogramma's vergelijken helpt je bij het selecteren van het meest geschikte boekhoudprogramma. Dit is belangrijk omdat je het overstappen van boekhoudprogramma moet proberen te voorkomen. Overstappen is mogelijk, echter moet je dan vaak wel de helpdesk raadplegen. Dit kan vooral voor grote bedrijven veel werk zijn.

Boekhoudkosten berekenen als zzp'er

Wij helpen zzp'ers graag op allerlei manieren en hebben ook verschillende handige calculators voor het boekhouden. Om de boekhoudkosten als zelfstandige te berekenen, is dit een van die handige calculators.

Boekhoudkosten berekenen

Gratis account

WebsiteHet uitzoeken van een online boekhoudpakket is voor zzp'ers niet moeilijk, echter moet je wel goed kijken wel programma het meest geschikt voor je is. De meeste aanbieders bieden ook een gratis overstapservice aan om het je makkelijker te maken. Het bijhouden van je volledige boekhouding en administratieve werk was hierdoor nog nooit zo makkelijk. Ook alle automatische updates zijn fijn met betrekking tot wet- en regelgeving. Vergelijk zelf verschillende boekhoudprogramma's en ontdek zo het beste boekhoudprogramma als zzp'er.

Mijnzzp.nl