Team Mijnzzp

Fulfilment

Ben jij ook zo’n fan van met één klik op de knop iets bestellen, waarna een product de volgende dag bij jou op de deurmat ligt? Dat snappen we maar al te goed. Het kost je amper moeite en je geniet snel van jouw nieuwste aankoop. Toch gebeurt er op de achtergrond soms meer dan je denkt en moet er altijd rekening worden gehouden met de nodige scenario’s. Het zijn allemaal van die dingen waar een klant niet aan hoeft te denken, terwijl de eigenaar van een webshop hier bijvoorbeeld zijn of haar handen vol aan heeft. Dit soort zaken, ook wel fulfilment genoemd, kunnen echter ook worden uitbesteed. Dit scheelt je tijd en bespaart je eventuele stress. In dit artikel geven we je 5 redenen waarom het uitbesteden van de fulfilment wellicht een goed idee voor jou is.

Wat is fulfilment eigenlijk?

Fulfilment is opnieuw typisch zo’n term die je her en der hoort vallen, terwijl je misschien niet eens weet wat het precies is. Fulfilment is het gehele logistieke proces dat gaande is na de plaatsing van een bestelling. Dit moet allemaal op rolletjes lopen, zodat de klant tevreden is, jouw bedrijf bij anderen aanraadt of wellicht in de toekomst weer een nieuwe bestelling plaatst. Eén foutje kan echter het gehele proces doen vastlopen. Hierdoor zou een bestelling te laat aan kunnen komen of kunnen er problemen ontstaan bij de retournering van een product. Kortom, van voorraadbeheer tot orderverwerking en van verzending tot retournering, alles moet op en top kloppen.

Waarom zou je fulfilment uitbesteden?

Je begrijpt nu ongetwijfeld dat fulfilment een niet te onderschatten onderdeel is van een winkel waar je bestellingen kunt plaatsen. Omdat hier wellicht meer bij komt kijken dan je in eerste instantie denkt is het uitbesteden hiervan een geweldige optie voor jou. Hieronder geven we 5 redenen waarom fulfilment zo handig is:

    1.  De beste service

Indien jij bent gestart met een webshop, dan kunnen we het ons voorstellen dat jouw passie voornamelijk ligt bij het ontwerpen of promoten van een product. Het gehele proces eromheen boeit je misschien niets. En vaak gaat de kwaliteit van dit proces dan ook drastisch achteruit. Het is daarom aan te raden dit te laten doen door mensen die dit leuk vinden en hier bovendien verstand van hebben.

    2.  Geen eigen opslagruimte nodig

Als jij iemand anders de fulfilment laat verzorgen, betekent dit dat jij zelf geen opslagruimte nodig hebt. De producten worden namelijk ergens anders opgeslagen. Dit scheelt je sowieso kosten in het huren van een eventuele ruimte. Op deze manier is alles op één overzichtelijke plek en kan er na een bestelling direct gehandeld worden.

    3.  Latere cut-off tijden

Misschien heb jij voor jezelf besloten dat je gewoon lekker tot 17.00 uur werkt. Je hebt niet voor niets gekozen voor een beetje vrijheid. Geen gek idee, maar het kan je wel de nodige kwaliteit aan service schelen. Grote kans dat jij een bestelling pas een dag later ziet. Een fulfilment bedrijf kan ervoor zorgen dat bestellingen die bijvoorbeeld voor 22.00 uur worden besteld, een dag later gewoon bezorgd zijn. Over service gesproken!

    4.  Duidelijk productbeheer

Het is slim om jouw productbeheer overzichtelijk te hebben door deze te koppelen met jouw webshop. Op die manier heb je altijd voor ogen hoeveel producten er nog op voorraad zijn, welke producten erg hard gaan en welke producten misschien wat extra promotie nodig hebben.

    5.  Goede service tijdens hoge pieken

Soms komt het voor dat je om onverklaarbare redenen ineens een gigantische lading aan bestellingen binnenkrijgt. Dat is natuurlijk geweldig, want jouw product blijkt populair te zijn. Echter kan dit wel tot de nodige problemen wat betreft fulfilment leiden. Voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer en kunnen er fouten ontstaan in de levering van de producten. Een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is zal dit niet gebeuren. Zij hebben mankracht en ervaring genoeg om het proces van orde behandelingen ook tijdens een enorme piek vlekkeloos te laten verlopen.

Een soepeler proces dan ooit

Na het lezen van dit artikel ben je als het goed is op de hoogte van de betekenis van fulfilment. Ook weet je waarom dit voor jouw bedrijf geschikt kan zijn. Het scheelt je in ieder geval een hoop tijd en stress. Tijd die je het liefst in leukere dingen steekt en stress die je überhaupt niet wilt hebben. Denk er daarom goed over na of het uitbesteden van fulfilment voor jou zou kunnen werken. Eén ding is zeker: het proces zal soepeler dan ooit verlopen.

Dit artikel valt buiten de redactie van Mijnzzp.nl

Mijnzzp.nl