Team Mijnzzp

Waardevolle content

Waardevolle content bieden aan bezoekers van je website is een van de belangrijke onderdelen van zoekmachine optimalisatie (SEO). Het is niet altijd even gemakkelijk om op ideeën te komen die tot waardevolle content leiden. Daarom vind je hier 5 tips voor het creëren van waardevolle content. De tips zijn uiteraard met elkaar te combineren om zo meer waarde te bieden voor bezoekers van je website. Uiteraard zorgt de combinatie ook voor een positief effect op het proces van zoekmachine optimalisatie.

Inhoudsopgave
1. Laat experts aan het woord
2. Uitleg gidsen
3. Succesverhalen van klanten
4. Aandacht voor trends
5. Lijst met veelgestelde vragen

1. Laat experts aan het woord

Een manier om waardevolle content te creëren, is door experts aan het woord te laten. Stel een vragenlijst op met vragen die betrekking hebben op jouw vakgebied. Kijk welke expert er is die je wilt interviewen en verstuur een uitnodiging. Het voordeel van het aan het woord laten van een expert is dat je daarmee de autoriteit en betrouwbaarheid vergroot.

2. Uitleg gidsen

Maak voor het plaatsen van waardevolle content op je website en social mediakanalen gebruik van uitleg gidsen. Dit kan een instructievideo zijn voor het monteren van je product of uitleg over het gebruik bevatten. Heb je een dienstverlenend bedrijf? Je kan een uitleg gids ook vormgeven door je werkwijze in stappen uiteen te zetten. Daarnaast kun je een eigen kennisbank starten met waardevolle informatie.

3. Succesverhalen van klanten

Klanten die met jouw bedrijf in zee zijn gegaan, zijn ideaal om hun verhaal te laten vertellen. Een succesverhaal doet het bovendien goed om potentiële klanten over de streep te trekken. Een succesverhaal is op verschillende manieren vorm te geven, zoals aan de hand van een interview of met een uitgebreide casestudie.

Een andere manier om waardevolle content te bieden aan bezoekers, is door aandacht te besteden aan trends en marktontwikkelingen. Trend en marktontwikkelingen zijn namelijk actueel en hebben betrekking op de toekomst. Je kan deze content onder meer vormgeven in een blog op je website.

5. Lijst met veelgestelde vragen

Bezoekers en potentiële klanten hebben vaak vragen naar aanleiding van een product of dienst. Het is in dat kader aan te raden om aan de veelgestelde vragen tegemoet te komen met een antwoord. Hiervoor is het mogelijk om een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden op te stellen.

Mijnzzp.nl