Boswachter

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Boswachter?

Een boswachter is de beheerder en beschermer van een bepaald natuurgebied. Er zijn veel natuurgebieden te vinden in Nederland, die allemaal verschillend zijn qua bomen en planten. De boswachter is dagelijks bezig met toezicht en beheer van het gebied. Maar ook het ontvangen van bezoekers en het rondleiden van de bezoekers is een taak van de boswachter. Tijdens de rondleiding zal een boswachter alle bijzondere plekjes, plantjes, bomen en dieren laten zien aan de bezoekers. Ook het informeren van bezoekers wat een boswachter precies allemaal doet is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. De werkzaamheden van een boswachter zijn tweeledig omdat een boswachter meer doet dan het alleen informeren van bezoekers. Andere belangrijke werkzaamheden van een boswachter zijn bijvoorbeeld het fungeren als opsporingsambtenaar. Een boswachter is dus ook een toezichthouder die toeziet op de regels met betrekking tot het natuurgebied. Een andere benaming voor een boswachter kan dan ook zijn natuurinspecteur.

Lees verder...

Opleiding tot Boswachter

Welke opleiding is nodig om Boswachter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Boswachter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Boswachter

Wat is het salaris en tarief van een Boswachter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Boswachter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl