Dierenarts

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Dierenarts?

Een dierenarts is een arts die gewonde of zieke dieren behandelt. Ook het nemen van preventieve maatregelen zoals het inenten van dieren behoort tot de werkzaamheden van een dierenarts. Een dierenarts is dan ook gespecialiseerd in diergeneeskunde waarbinnen alles draait om diergezondheid en dierwelzijn. Het beroep dierenarts spreekt veel mensen aan omdat dieren voor veel mensen bijzonder zijn. Het worden van dierenarts is niet heel makkelijk omdat het een zware studie betreft. Een opleiding tot dierenarts zal over het algemeen minimaal zes jaar in beslag nemen waarbij ook de toelatingseisen nog eens een belangrijke factor vormen. Omdat de studie diergeneeskunde een populaire studie betreft, zal er in de meeste gevallen geloot moeten worden om toegelaten te worden tot de studie. Veel mensen kunnen dan ook niet starten met de opleiding omdat ze uitgeloot worden. Als dierenarts bestaan er verschillende specialisaties die voor een belangrijk deel zullen bepalen welke werkzaamheden de dierenarts precies zal uitvoeren. De werkzaamheden hebben wel in alle gevallen met het welzijn van dieren te maken. Het beroep dierenarts is een veelzijdig beroep dat veel mensen aanspreekt. In Nederland is er alleen een opleiding tot dierenarts mogelijk in Utrecht, namelijk de faculteit diergeneeskunde. In het kort kunnen we de werkzaamheden van dierenarts het beste omschrijven als het onderzoeken en behandelen van zieke of gewonde dieren waarbij het stellen van de juiste diagnose erg belangrijk is. Zoals eerder omschreven is het beroep dierenarts aan te merken als zeer populair beroep. Het is niet zo dat alle dierenartsen dezelfde werkzaamheden uitvoeren, omdat dierenartsen ook gespecialiseerd kunnen zijn in bepaalde vormen van dierengeneeskunde. Denk bijvoorbeeld aan veterinaire chirurgie, veterinaire radiologie en aan pathologie (ziekteleer).

Lees verder...

Opleiding tot Dierenarts

Welke opleiding is nodig om Dierenarts te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Dierenarts? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Dierenarts

Wat is het salaris en tarief van een Dierenarts? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dierenarts in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Dierenarts

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Dierenarts bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl