Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Kwaliteitscontroleur horeca?

Een kwaliteitscontroleur binnen de horeca is meestal verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden die te maken hebben met voedselveiligheid, hygiëne en arbeidsomstandigheden. Binnen de horecasector komt de functie kwaliteitscontroleur redelijk veel voor onder de grotere bedrijven. Als kwaliteitscontroleur let je niet alleen op de versheid van producten maar ook op andere belangrijke onderdelen die te maken hebben met hygiëne, zoals de algemene schoonmaak en de toiletten. De functie kwaliteitscontroleur heeft dus niet alleen betrekking op voedsel maar heeft te maken met algemene hygiëne, voedselveiligheid en arbeidsomstandigheden. Binnen de grotere ketens is het niet ongebruikelijk dat er een speciale medewerker aangesteld is die meer filialen controleert. Binnen de kleinere bedrijven kan bijvoorbeeld de kok aangesteld worden als  kwaliteitscontroleur. De meeste kwaliteitscontroleurs werken met vaste punten die allemaal gecontroleerd worden, zodat het bedrijf er zeker van is dat het aan alle eisen voldoet.

Lees verder...


Mijnzzp.nl