Gerechtsdeurwaarder

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Gerechtsdeurwaarder?

Een gerechtsdeurwaarder is een openbaar ambtenaar die is belast met specifieke taken die bij wet aan hem zijn toevertrouwd. Als gerechtsdeurwaarder ben je verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden zoals het dagvaarden, het opmaken van aktes, het betekenen van juridische stukken en het ten uitvoer leggen van vonnissen. De eerste stap die een gerechtsdeurwaarder maakt binnen nieuwe zaken is het overhandigen van een dagvaarding door middel van een exploot aan de gedaagde, zodat deze weet dat er een procedure gestart is tegen hem. Na de uitspraak kan een gerechtsdeurwaarder het exploot laten betekenen, zodat zeker is dat de veroordeelde kennis heeft van het vonnis of de gerechtsdeurwaarder zal een aangetekende brief sturen. De laatste stap die een gerechtsdeurwaarder kan nemen is de tenuitvoerlegging van het vonnis en een eventuele executieverkoop starten. Binnen al deze verschillende trajecten is het de verantwoordelijkheid van een gerechtsdeurwaarder om volgens de juiste regels te werken, zodat er geen onduidelijkheden of misstanden ontstaan. De werkzaamheden van een gerechtsdeurwaarder kunnen ook gezien worden als ambtelijke werkzaamheden of als ambtshandelingen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een gerechtsdeurwaarder het beste omschrijven als het oproepen van personen om voor de rechter te verschijnen en het uitvoeren van uitgesproken vonnissen. Ook het begeleiden van ontruimingen is specifiek een taak van een gerechtsdeurwaarder.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Gerechtsdeurwaarder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Gerechtsdeurwaarder

Welke opleiding is nodig om Gerechtsdeurwaarder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Gerechtsdeurwaarder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Gerechtsdeurwaarder

Wat is het salaris en tarief van een Gerechtsdeurwaarder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Gerechtsdeurwaarder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Gerechtsdeurwaarder zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl