Warmtekracht specialist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Warmtekracht specialist?

Een warmtekracht specialist is een vakman of vakvrouw die zich gespecialiseerd heeft in warmtekrachtkoppelingen. Warmtekrachtkoppelingen hebben betrekking op het benutten van restenergie, zoals warmte en stroom, zodat er hogere rendementen behaald kunnen worden. Warmtekracht is nog niet bij alle mensen bekend, maar heeft alles met energiebezuinigingen en rendementen te maken. De meeste mensen denken bij warmtekracht aan grote installaties, zoals die van de bekende energiemaatschappijen. Ook zijn er ook steeds meer mogelijkheden om zelf aan warmtekracht te doen in huis of binnen een bedrijf. Binnen huishoudens kennen de meeste mensen warmte kracht van de zogenaamde stirlingmotor, die elektriciteit opwekt door middel van vibratie of beweging. Daarnaast levert een stirlingmotor warmte op, waardoor deze gekoeld moet worden. Deze restwarmte vloeit in het cv-systeem, waardoor er minder energie gebruikt hoeft te worden. Het beste voorbeeld hiervan zijn nog wel de nieuwe generatie ketels, die op de markt te verkrijgen zijn. Deze ketels worden ook wel microwarmte-krachtkoppeling of micro-WKK genoemd. Deze ketels zijn voorzien van een aardgasmotor, die een generator aandrijft, die vervolgens elektriciteit produceert. Deze elektriciteit kan dan in huis gebruikt worden. Als er sprake is van overcapaciteit, bijvoorbeeld als er niemand thuis is, kan de energie aan de energiemaatschappij geleverd worden. Warmte-krachtkoppeling is eigenlijk niks anders dan het nuttig gebruiken van restwarmte, die bijvoorbeeld opgewekt is uit energie of biobrandstoffen. Een bekend voorbeeld hiervan is de stadsverwarming. Het nuttig omgaan met warmte kan bijvoorbeeld gedaan worden door restwarmte, die in de zomer ontstaat in de bodem te pompen en naar boven te halen in de winter als er meer vraag is naar warmte.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Warmtekracht specialist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Warmtekracht specialist

Welke opleiding is nodig om Warmtekracht specialist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Warmtekracht specialist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Warmtekracht specialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Warmtekracht specialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl