Asbestsaneerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Asbestsaneerder?

Een asbestsaneerder is gespecialiseerd in het op een professionele manier verwijderen van asbest op verschillende locaties. Als asbest is aangetroffen op een locatie zal dit in de meeste gevallen verwijderd moeten worden door een asbestbedrijf die precies weten welke maatregelen ze moeten nemen om het asbest veilig te kunnen verwijderen en af te voeren. In veel gevallen zal er eerst een vergunning aangevraagd moeten worden voordat de asbest verwijderd mag worden. Asbest is door het hele land te vinden in gebouwen en op gebouwen, omdat het heel lang een populair bouwmateriaal was. Daarnaast is asbest verwerkt in oude vloerbedekkingen, daktegels en tapijten die ook asbesthoudend kunnen zijn. Ook binnen industriële gebouwen is asbest veel toegepast. Denk hierbij aan oude ovens en aan schoorstenen. Een asbestsaneerder kan gezien worden als sloper die zich heeft gespecialiseerd in het verwijderen van asbest. Om als asbestsaneerder te mogen werken is het verplicht dat een asbestsaneerder over de juiste opleidingen beschikt. Deze opleidingen zijn sterk gericht op het veilig kunnen werken met asbest. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen, hoe asbest opgeslagen moeten worden en aan de veiligheid met betrekking tot de omgeving. Het verwijderen van asbest is niet heel erg moeilijk, maar moet wel op de juiste manier uitgevoerd worden om gezondheidsrisico's te voorkomen. Als asbestsaneerder ben je dus verantwoordelijk voor het op een veilige manier verwijderen van asbest. Afhankelijk van de werkzaamheden kan het voorkomen dat een asbestsaneerder bouwelementen zal moeten verwijderen om bij het asbest te kunnen komen. Bedrijven die asbest gaan verwijderen moeten eerst een asbestinventarisatie uitvoeren en aan het einde van de werkzaamheden een eindcontrole houden. De meeste asbestsaneerders werken onder het toezicht van een Deskundig Toezichthouder Asbestsloop (DTA).

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Asbestsaneerder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Asbestsaneerder

Welke opleiding is nodig om Asbestsaneerder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Asbestsaneerder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Asbestsaneerder

Wat is het salaris en tarief van een Asbestsaneerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Asbestsaneerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Asbestsaneerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Asbestsaneerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl