Asbestsaneerder

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Asbestsaneerder?

Een asbestsaneerder is een vakman die zich heeft gespecialiseerd in het op een professionele manier verwijderen van asbest op verschillende locaties. Als asbest is aangetroffen op een locatie zal dit in de meeste gevallen verwijderd moeten worden door professionele bedrijven die precies weten welke maatregelen ze moeten nemen om het asbest veilig te kunnen verwijderen en af te voeren. In veel gevallen zal er eerst een vergunning aangevraagd moeten worden voordat de asbest verwijderd mag worden. Als asbestsaneerder ben je verantwoordelijk voor het op een veilige manier verwijderen van asbest. Asbest is door het hele land te vinden in gebouwen en op gebouwen, omdat het heel lang een populair bouwmateriaal was. Daarnaast is asbest verwerkt in oude vloerbedekkingen, daktegels en tapijten die dus ook asbesthoudend kunnen zijn. Ook binnen industriële gebouwen is asbest veel toegepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ovens en aan schoorstenen. Een asbestsaneerder kan ook gezien worden als een sloper die zich heeft gespecialiseerd in het verwijderen van asbest. Om als asbestsaneerder te mogen werken is het verplicht dat een asbestsaneerder over de juiste opleidingen beschikt. Deze opleidingen zijn sterk gericht op het veilig kunnen werken met asbest. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen, hoe asbest opgeslagen moeten worden en aan de veiligheid met betrekking tot de omgeving. Het verwijderen van asbest is over het algemeen niet heel erg moeilijk maar moet wel op de juiste manier uitgevoerd worden om gezondheidsrisico's te voorkomen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Asbestsaneerder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Asbestsaneerder

Welke opleiding is nodig om Asbestsaneerder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Asbestsaneerder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Asbestsaneerder

Wat is het salaris en tarief van een Asbestsaneerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Asbestsaneerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl