Assistent uitvoerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Assistent uitvoerder?

Een assistent-uitvoerder is meestal een werknemer die nog aan het leren is voor het beroep uitvoerder. In de meeste gevallen zal een assistent-uitvoerder dan ook een opleiding aan het volgen zijn tot uitvoerder. Een assistent-uitvoerder moet gezien worden als de rechterhand van de uitvoerder. Vooral op grote bouwlocaties is het gebruikelijk dat de uitvoerder hulp heeft van een assistent-uitvoerder. Als assistent-uitvoerder hoef je niet in de bouw werkzaam te zijn, omdat uitvoerders ook in andere branches voorkomen. Over het algemeen zal een assistent-uitvoerder onder begeleiding staan van de uitvoerder, maar het kan ook voorkomen dat een assistent-uitvoerder zelf de verantwoordelijkheid krijgt over een klein bouwproject. Hier zal de assistent-uitvoerder dus zelfstandig het personeel en onderaannemers aansturen. Als assistent-uitvoerder ben je een manager en zul je over leidinggevende capaciteiten moeten beschikken. Het beroep assistent-uitvoerder is eigenlijk precies hetzelfde als het beroep uitvoerder. Het enige verschil is dat een assistent-uitvoerder onder toezicht staat van een ervaren uitvoerder. Een assistent-uitvoerder zal dus in opdracht van een uitvoerder werken. Voor dit beroep moet je een goede (praktische) vakman zijn. Daarnaast moet een assistent-uitvoerder over leidinggevende capaciteiten beschikken, overzicht kunnen houden, goed kunnen samenwerken, mogelijke problemen inzien en flexibel zijn. Vakkennis is belangrijk als we spreken van het beroep assistent-uitvoerder. Een assistent-uitvoerder leert het vak uitvoerder in de praktijk en gedeeltelijk op school. Het werken in de praktijk is belangrijk om voldoende praktijkervaring op te kunnen doen. In de meeste gevallen zal een assistent-uitvoerder gezien moeten worden als meewerkend assistent-uitvoerder. Een belangrijke toevoeging hierbij is dan wel dat een assistent-uitvoerder ook een leidinggevende functie heeft. Ook het controleren en inspecteren van werkzaamheden maakt een belangrijk deel uit van de werkzaamheden.

Lees verder...

Opleiding tot Assistent uitvoerder

Welke opleiding is nodig om Assistent uitvoerder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Assistent uitvoerder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Assistent uitvoerder

Wat is het salaris en tarief van een Assistent uitvoerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Assistent uitvoerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Assistent uitvoerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Assistent uitvoerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl