Assistent uitvoerder

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Assistent uitvoerder?

Een assistent uitvoerder is over het algemeen een werknemer die nog aan het leren is voor het beroep uitvoerder. In de meeste gevallen zal een assistent uitvoerder dan ook een opleiding aan het volgen zijn tot uitvoerder. Een assistent uitvoerder moet gezien worden als de rechterhand van een uitvoerder. Vooral op grote bouwlocaties is het niet ongebruikelijk dat de uitvoerder hulp heeft van een assistent uitvoerder. Als assistent uitvoerder hoef je niet in de bouw werkzaam te zijn, omdat uitvoerders ook in andere branches voorkomen. Over het algemeen zal een assistent uitvoerder onder begeleiding staan van de uitvoerder, maar het kan ook voorkomen dat een assistent uitvoerder zelf de verantwoordelijkheid krijgt over een klein bouwproject. Hier zal de assistent uitvoerder dus zelf het personeel en onderaannemers moeten aansturen. Als assistent uitvoerder ben je een soort manager en zal je over leidinggevende capaciteiten moeten beschikken. Het beroep assistent uitvoerder is eigenlijk precies het zelfde als het beroep uitvoerder. Het enige verschil is dat een assistent uitvoerder onder toezicht staat van een uitvoerder. Een assistent uitvoerder zal dus in opdracht van een uitvoerder werken. Voor dit beroep moet je een goede (praktische) vakman zijn. Daarnaast moet een assistent uitvoerder over leidinggevende capaciteiten beschikken, overzicht kunnen houden, goed kunnen samenwerken, mogelijke problemen inzien en flexibel zijn. Vakkennis is over het algemeen erg belangrijk als we spreken van een assistent uitvoerder. Een assistent uitvoerder leert het vak uitvoerder over het algemeen in de praktijk en gedeeltelijk op school.

Lees verder...

Opleiding tot Assistent uitvoerder

Welke opleiding is nodig om Assistent uitvoerder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Assistent uitvoerder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Assistent uitvoerder

Wat is het salaris en tarief van een Assistent uitvoerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Assistent uitvoerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl