Zeilmaker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Zeilmaker?

Een zeilmaker is een ambachtsman die zeilen maakt voor zeilschepen in een zeilmakerij. Dit kan betrekking hebben op handgemaakte zeilen en machinaal vervaardigde zeilen. Het beroep zeilmaker komt tegenwoordig minder vaak voor dan dit vroeger het geval was. Dit komt onder andere doordat moderne zeilen steeds vaker met machines gemaakt worden. Dat er nog steeds zeilmakerijen te vinden zijn, komt omdat er genoeg schippers te vinden zijn die liever een handgemaakt zeil willen hebben. Deze handgemaakte zeilen zijn meestal van katoen gemaakt in plaats van kunststof, zoals de moderne zeilen. Omdat er steeds minder vraag is naar hand gemaakte zeilen zijn er relatief veel zeilmakers gestopt. Een zeilmaker maakt dus zeilen voor zeilboten. Het maken van zeilen is aan te merken als een echt ambacht, omdat je als zeilmaker veel met je handen zal werken en omdat de zeilmaker over veel kennis moet beschikken om een goed zeil te kunnen maken. Tegenwoordig werken de meeste zeilmakerijen met computers en moderne machines, om zeilen te kunnen ontwerpen en te maken. Zeilen komen in alle maten en vormen voor, omdat er nu eenmaal verschillende soorten zeilboten bestaan. Vanzelfsprekend zijn zeilen voor zeilboten belangrijk, omdat ze voor een groot deel het zeilplezier zullen bepalen. Het zeilplezier zal niet alleen bepaald worden door de vorm of afmeting van een zeil maar ook door de betrouwbaarheid van het zeil. De meeste ervaren zeilers hebben zo hun eigen voorkeur als het aankomt op zeilen. Deze voorkeur kan betrekking hebben op de vorm van het zeil en de gebruikte materialen van het zeil. Het is de zeilmaker, die alle specifiek wensen voor opdrachtgevers kan realiseren. Het daadwerkelijk kunnen ontwerpen en maken van zeilen is alleen voorbehouden aan echte vaklieden, die beschikken over veel kennis en ervaring. In de meeste gevallen zal een zeilmaker te maken hebben met opdrachtgevers, die precies weten hoe ze een zeil willen hebben.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Zeilmaker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Zeilmaker

Wat is het salaris en tarief van een Zeilmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Zeilmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Zeilmaker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Zeilmaker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl