Bereken bijtelling voor een Scheepstimmerman

Boekhouding

Team Mijnzzp

Op deze pagina kunt u zelf de bijtelling berekenen. De bijtelling betreft de fiscale kosten van het privégebruik van een leaseauto of bedrijfswagen. De fiscale bijtelling wordt berekend op basis van een percentage van de cataloguswaarde. Om de bijtelling te kunnen berekenen moet het tarief van de inkomstenbelasting bekend zijn. Daarom moet ook uw bruto jaarsalaris bekend zijn. Bijtelling is van toepassing wanneer u meer dan 500 kilometer privé per jaar rijdt met het voertuig. Vanzelfsprekend hebben ook ondernemers te maken met bijtelling, als ze meer dan 500 kilometer per jaar privé rijden met hun bedrijfswagen.

Geen bijtelling betalen

Wie geen bijtelling wil betalen zal moeten aantonen dat het voertuig niet of nauwelijks voor privédoeleinden gebruikt wordt. Dit is in de meeste gevallen alleen mogelijk door het bijhouden van een rittenadministratie. Het bijhouden van een rittenadministratie is niet verplicht, echter is dit wel raadzaam om problemen met de Belastingdienst te voorkomen. Lees hier in onze weblog hoe de kilometerregistratie werkt.

Bereken de bijtelling

OmschrijvingWaarde
Cataloguswaarde van de lease-auto
Brandstof
Op basis van de gekozen brandstof ziet u hier of uw auto CO2 uitstoot. Auto's die CO2 uitstoten hebben een hogere bijtelling.

Wel CO2 uitstoot

Bruto jaarsalaris, inclusief extra's zoals vakantiegeld en 13e maand
Eigen bijdrage per maand

Meer informatie

Meer informatie over bijtelling vind je onder andere in het volgende weblog op Mijnzzp.nl:

Boekhoudsoftware vergelijken

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Disclaimer

De bedragen en voorbeeldberekeningen op Mijnzzp.nl zijn indicatief, er kunnen op geen enkele manier rechten aan worden ontleend. De bedragen en berekeningen zijn tot stand gekomen door het verzamelen van openbare informatie op het internet en moeten gezien worden als een indicatie. De bedragen en berekeningen zijn gebaseerd op de gegevens zoals u die zelf heeft opgegeven en die niet door ons zijn geverifieerd. Er kan sprake zijn van persoonlijke omstandigheden, een afwijkend belastingregime en/of aanvullende of gewijzigde wetgeving. Uw boekhouder of fiscalist kan u verder informeren.

Alle bedragen kunnen afrondingsverschillen bevatten. Wij ronden bedragen af op hele centen naar de dichtstbijzijnde waarde.

De gepresenteerde bedragen en berekeningen zijn niet gecontroleerd noch goedgekeurd door een accountant, de belastingdienst of anderen.

Vindt u een fout in onze berekeningen? Laat het ons weten.

Mijnzzp.nl