Logistiek planner

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Logistiek planner?

Een logistiek planner binnen de scheepvaartsector is verantwoordelijk voor het inplannen van personeel, voertuigen en het transport van goederen. Het beroep logistiek planner met betrekking tot havens is aan te merken als bijzonder beroep, omdat je als logistiek planner in dat geval te maken krijgt met verschillende transporteurs, zoals scheepsrederijen, railtransporteurs en gewone transporteurs die met vrachtwagens werken. Een belangrijk doel als logistiek planner is om een bepaald traject zonder fouten te laten verlopen, wat direct leidt tot minder kosten en meer efficiency. Er is bijvoorbeeld nogal wat voorbereiding nodig om een schip aan de goede kade te laten afmeren waar de juiste kranen en mensen staan om het schip te lossen. Schepen die stilliggen zijn niet productief en iedere dag dat een schip niet vaart kost de rederij onnodig geld. Het is daarom zo belangrijk dat het laden en lossen van tevoren goed geregeld is, zodat het schip zonder onnodige vertraging naar de volgende bestemming kan varen. Om dit alles te kunnen bereiken is het belangrijk dat de logistiek planner een goed inzicht heeft in allerlei factoren die de planning kunnen beïnvloeden, zodat er ingegrepen kan worden als dat nodig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slecht weer, ziekte van mensen, materiaal dat stuk gaat en aan mogelijke beperkte opslagcapaciteit. Het is daarom zo belangrijk voor de logistiek planner om op de hoogte te zijn van alle omstandigheden. Als logistiek planner binnen een haven zal je over het algemeen ook veel met verschillend papierwerk te maken krijgen. Het op tijd verkrijgen van alle documenten en eventuele vergunningen kan dan een hele opgave zijn. Het beroep logistiek planner komt niet alleen voor binnen de scheepvaartsector, omdat ook andere transportondernemingen gebruik kunnen maken van planners. De inhoudelijke werkzaamheden van een logistiek planner kunnen per werkgever verschillen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Logistiek planner

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Logistiek planner

Welke opleiding is nodig om Logistiek planner te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Logistiek planner? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Logistiek planner

Wat is het salaris en tarief van een Logistiek planner? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Logistiek planner in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Logistiek planner

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Logistiek planner bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl