Stuurman

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Stuurman?

Een stuurman is een scheepsofficier aan boord van een schip. Het beroep stuurman kan onderverdeeld worden in de rangen eerste, tweede, derde en vierde stuurman. Dit is geheel afhankelijk van de grootte van het schip waarmee gevaren wordt, omdat er ook sprake kan zijn van maar één stuurman. De functie stuurman kan dan ook per soort schip verschillen. Ook grotere binnenvaartschepen kennen soms de functie stuurman. De verantwoordelijkheden en taken die een stuurman heeft zijn vaak afhankelijk van de rederij waar hij of zij werkzaam is. Als eerste stuurman ben je over het algemeen verantwoordelijk voor de navigatie aan boord van schepen en het aansturen van de dekploeg. Daarnaast kan het voorkomen dat je als stuurman ook het schip bestuurt als de kapitein tijdelijk niet aanwezig is. De verantwoordelijkheden en taken als stuurman kunnen dus verschillen per stuurman, omdat deze over het algemeen geheel afhankelijk zijn van het soort schip.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Stuurman

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Stuurman

Welke opleiding is nodig om Stuurman te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Stuurman? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Stuurman

Wat is het salaris en tarief van een Stuurman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Stuurman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl