Facilitair manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Facilitair manager?

Een facilitair manager is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met het huishouden van bedrijven. Het beroep facilitair manager is ruim en kan betrekking hebben op verschillende werkzaamheden, zoals het regelen van de beveiliging, het regelen van catering, het verzorgen van kantoorbenodigdheden en het verzorgen van de schoonmaak. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een facilitair manager het beste omschrijven als het regelen dat alle personeelsleden en diensten binnen de organisatie beschikken over de juiste werkmaterialen. Een facilitair manager zal ook verschillende facilitair medewerkers aansturen, wat betrekking kan hebben op verschillende medewerkers, zoals schoonmakers, beheerders, onderhoudsmonteurs of baliemedewerkers. Een facilitair manager is dan ook verantwoordelijk voor het begeleiden en aansturen van interne facilitaire processen. Het beroep facilitair manager komt over het algemeen alleen voor binnen de grotere organisaties, wat betrekking kan hebben op bedrijven en overheden. Organisatiekunde speelt een belangrijke rol als facilitair manager, omdat je met verschillende interne medewerkers en externe bedrijven te maken krijgt. Als facilitair manager ben je een belangrijke ondersteuning van alle werknemers, omdat ze meestal de facilitair manager benaderen als ze met vragen zitten die de organisatie aangaan. De belangrijkste taak van een facilitair manager is het aansturen van alle facilitair medewerkers, zodat andere werknemers binnen de organisatie hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan het verzorgen van alle werkmaterialen, het creëren van een gezonde werkomgeving en aan het creëren van een veilige werklocatie. Als facilitair manager zal je over een flexibele instelling moeten beschikken, omdat je ingezet kan worden voor verschillende werkzaamheden. Een facilitair manager kan verschillende afdelingen aansturen. Denk bijvoorbeeld aan de inkoopafdeling, de postkamer en aan de technische dienst.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Facilitair manager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Facilitair manager

Welke opleiding is nodig om Facilitair manager te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Facilitair manager? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Facilitair manager

Wat is het salaris en tarief van een Facilitair manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Facilitair manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Facilitair manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Facilitair manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl