Bloemist

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bloemist?

Een bloemist is een ondernemer of commercieel medewerker die beroepsmatig bloemen en planten verkoopt, die de bloemist al dan niet zelfstandig samenstelt tot een boeket of bloemstuk. Om als bloemist te kunnen werken is er veel vakkennis nodig van de verschillende soorten bloemen en planten. Buiten de specifieke vakkennis van bloemen en planten is het erg belangrijk om te weten welke planten en bloemen het best geschikt zijn voor een specifieke gelegenheid. Als bloemist ben je werkzaam als medewerker van een bloemenwinkel of ben je de eigenaar van je eigen bloemenwinkel. Een bloemist kan zelf zijn bloemen inkopen op de bloemenmarkt, of ze aangeleverd krijgen bij de bloemenwinkel. Daarnaast kan een bloemist werkzaam zijn op de markt. Er zijn redelijk veel mensen die hun wekelijkse bloemen op de markt kopen, omdat bloemen op de markt relatief goedkoop zijn. Het beroep bloemist is geen beschermd beroep binnen Nederland. Iedereen kan dan ook een eigen bloemenwinkel beginnen. Als bloemist is het wel erg belangrijk om de laatste trends te volgen, omdat mensen meestal op zoek zijn naar bijzondere boeketten en stijlen. In de meeste gevallen zal een bloemist niet alleen bloemen en planten verkopen. Een bloemist verkoopt doorgaans ook aanverwante artikelen, zoals vazen, schalen en andere passende accessoires. Het beroep bloemist is aan te merken als populair beroep, omdat veel mensen belang hechten aan bloemen en planten. Het worden van bloemist is in de praktijk niet altijd even makkelijk, omdat er sprake kan zijn van redelijk veel concurrentie. Ook de algemene vakkennis van de bloemensector en detailhandel moet niet onderschat worden. Het beroep bloemist moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat bloemisten op verschillende manieren werkzaam kunnen zijn. Niet alle bloemisten beschikken over een eigen bloemenwinkel. Een bloemist kan bijvoorbeeld ook in opdracht werken voor klanten en wellicht hobbymatig actief zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bloemist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Bloemist

Welke opleiding is nodig om Bloemist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bloemist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bloemist

Wat is het salaris en tarief van een Bloemist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bloemist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Bloemist zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Bloemist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bloemist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl