Bloemist

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Bloemist?

Een bloemist verkoopt bloemen en planten, die de bloemist al dan niet zelf samen stelt in een boeket of bloemstuk. Om als bloemist te kunnen werken is er nogal wat kennis nodig van de verschillende soorten bloemen en planten. Buiten de specifieke kennis van bloemen en planten is het ook erg belangrijk om te weten welke planten en bloemen het best geschikt zijn voor een specifieke gelegenheid. Als bloemist ben je werkzaam als medewerker van een bloemenwinkel of ben je de eigenaar van je eigen bloemenwinkel. Het beroep bloemist is geen beschermd beroep binnen Nederland. Iedereen kan dan ook een eigen bloemenwinkel beginnen. Als bloemist is het wel erg belangrijk om de laatste trends te volgen, omdat mensen meestal op zoek zijn naar bijzondere boeketten en stijlen.

Lees verder...

Opleiding tot Bloemist

Welke opleiding is nodig om Bloemist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bloemist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bloemist

Wat is het salaris en tarief van een Bloemist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bloemist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl