Glas in lood zetter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Glas in lood zetter?

Een glas-in-loodzetter is een ambachtsman of ambachtsvrouw die zich gespecialiseerd heeft in het ontwerpen en maken glas-in-loodramen. Het ontwerpen en maken van glas in lood kan betrekking hebben op het maken van kunstvoorwerpen of heeft betrekking op het maken van glas-in-loodramen. Het werken met glas in lood is een echt ambacht te noemen, waarmee bijzondere kunstvoorwerpen zoals ramen en koepels gemaakt kunnen worden. Glas in lood is vooral populair binnen bijzondere gebouwen zoals kerken, oude villa's en luxe eetgelegenheden zoals restaurants. Binnen dit soort gebouwen geeft glas in lood in welke vorm dan ook een luxe uitstraling, die past bij het betreffende gebouw. Glas in lood heeft niet alleen betrekking op ramen van gebouwen, omdat glas in lood ook op andere manieren toegepast kan worden. De aantrekkingskracht die glas in lood heeft op mensen komt hoofdzakelijk door de bijzondere vormen en kleuren die mogelijk zijn met glas in lood. Ook kunnen er door middel van glas in lood bijzondere afbeeldingen gecreëerd worden. Oorspronkelijk heeft glas-in-loodramen betrekking op vensterramen die gemaakt worden met glas in lood. Tegenwoordig zijn er veel meer toepassingsmogelijkheden als we het hebben over glas in lood. Het beroep glas-in-loodzetter kan betrekking hebben op verschillende vaklieden en kunstenaars die werken met glas in lood. In de meeste gevallen zijn dit gespecialiseerde vaklieden of kunstenaars die het glas-in-loodzetten aangeleerd hebben door veel te oefenen. Als glas en lood zetter hoef je niet altijd beroepsmatig actief te zijn, omdat ook kunstenaars en hobbyisten glas-in-loodramen kunnen toepassen. Er worden nog steeds voldoende opleidingen aangeboden met betrekking tot het leren maken van glas-in-loodramen. Het is tegenwoordig ook mogelijk om glas-in-loodramen te verwerken in isolatieglas.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Glas in lood zetter

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Glas in lood zetter

Welke opleiding is nodig om Glas in lood zetter te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Glas in lood zetter? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Glas in lood zetter zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Glas in lood zetter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Glas in lood zetter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl