Klokkenmaker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Klokkenmaker?

Een klokkenmaker is een specialist op het gebied van klokken en weet hoe deze het best onderhouden en gerepareerd kunnen worden als dit nodig mocht zijn. Naast het onderhouden en repareren van klokken is het niet ondenkbaar dat een klokkenmaker gespecialiseerd is in horloges. Dit kan wel per klokkenmaker verschillen, omdat het repareren en onderhouden van horloges ook aangemerkt kan worden als een aparte specialisatie. Klokken horen bij het interieur en klokken komen dan ook in alle vormen, soorten en afmetingen voor. Omdat klokken bij veel mensen geliefd zijn komen er ook veel oude klokken voor die wellicht zelfs al antiek zijn. Omdat deze klokken in veel gevallen oud zijn kunnen ze stuk gaan als er bepaalde onderdelen versleten zijn. Het is de klokkenmaker die precies weet wat er mankeert aan een klok en het is de klokkenmaker die de klok in veel gevallen weer als nieuw kan laten werken. Bij oude klokken kunnen de meeste klokkenmakers ook de onderdelen namaken, omdat deze in veel gevallen niet meer te verkrijgen zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Klokkenmaker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Klokkenmaker

Welke opleiding is nodig om Klokkenmaker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Klokkenmaker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Klokkenmaker

Wat is het salaris en tarief van een Klokkenmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Klokkenmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl