Computerreparateur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Computerreparateur?

Een computerreparateur is een technicus die zich gespecialiseerd heeft in het repareren en onderhouden (updaten) van computers, zoals desktops en laptops, inclusief randapparatuur zoals printers en andere apparatuur. In veel gevallen krijgt een computerreparateur te maken met kleine problemen, die door middel van een reparatie verholpen kunnen worden, waarna de apparatuur weer prima werkt. Het is daardoor lang niet altijd nodig om een nieuwe computer of losse apparatuur te kopen bij een defect. Daarnaast bestaan computerstroringen in lang niet alle gevallen uit technische oorzaken, omdat de meeste problemen juist ontstaan door softwareproblemen, waardoor een computer slecht of traag kan werken. Bij softwareproblemen is het herinstalleren van programma's of het besturingssysteem meestal al voldoende om een computer als nieuw te laten werken. Een goede computerreparateur weet in de meeste gevallen precies wat er aan de hand is en kan meestal een passende oplossing aanbieden. Zo kan een bepaald onderdeel in een computer het begeven hebben, waardoor de computer niet meer werkt. De computerreparateur heeft de oorzaak vaak snel gevonden en kan dan het betreffende onderdeel vervangen, waardoor de computer weer werkt. Dit soort reparaties is vaak niet duur en vormt een prima oplossing. De huidige generatie computers is vaak van prima kwaliteit. Toch kunnen computers door het vele gebruik op den duur traag worden of hardware problemen geven. Een goede onderhoudsbeurt kan dan ook geen kwaad als een computer traag begint te worden. Deze problemen worden vaak veroorzaakt door virussen, spyware en het vollopen van tijdelijke mappen. Een computerreparateur kan computers vaak net zo snel krijgen als toen ze nieuw waren. Dit wordt gedaan door alle systemen op computers te doorlopen, zoals de software en het controleren op de aanwezigheid van virussen en spyware, het uitvoeren van updates en de beveiliging controleren en configureren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Computerreparateur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Computerreparateur

Wat is het salaris en tarief van een Computerreparateur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Computerreparateur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Computerreparateur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Computerreparateur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Computerreparateur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl