Telefoonreparateur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Telefoonreparateur?

Een telefoonreparateur is een monteur elektrotechniek die zich gespecialiseerd heeft in het repareren van smartphones en mobieltjes, die om verschillende redenen kapot gegaan kunnen zijn of die niet meer goed functioneren. Ook zijn de meeste telefoonreparateurs gespecialiseerd in het updaten van smartphones, het overzetten van smartphones en het installeren van smartphones. Een telefoonreparateur is aan te merken als onderzoeker, omdat hij of zij kapotte smartphones en mobieltjes eerst zal onderzoeken voordat smartphones en mobieltjes gerepareerd zullen worden. Omdat smartphones kostbaar kunnen zijn is het voor veel mensen interessant om hun smartphone of mobieltje te laten repareren door een telefoonreparateur. Omdat moderne smartphones en mobieltjes voorzien zijn van complexe elektronica en software zijn smartphones aan te merken als storingsgevoelig. De meest voorkomende problemen met betrekking tot schade aan smartphones en mobieltjes zijn schokschade (vallen), waterschade en kapotte schermen. Daarnaast is het zo dat van oude smartphones de batterij vroeg of laat vervangen moet worden, omdat deze aan het einde van de levensduur is gekomen. Een telefoonreparateur is werkzaam binnen de consumentenelektronica, dat ook betrekking kan hebben op andere elektronica. Als telefoonreparateur krijg je dus met smartphones en mobieltjes te maken, die om verschillende redenen kapot gegaan kunnen zijn of, die niet meer goed functioneren. Omdat smartphones en mobieltjes kostbaar zijn worden ze in eerste instantie onderzocht om te kunnen bepalen, wat nu precies het probleem is en wat de reparatie zal gaan kosten. Het daadwerkelijk repareren van smartphones en mobieltjes is voorbehouden aan gespecialiseerde telefoonreparateurs, omdat het complexe techniek, hardware en software betreft.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Telefoonreparateur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Telefoonreparateur

Wat is het salaris en tarief van een Telefoonreparateur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Telefoonreparateur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Telefoonreparateur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Telefoonreparateur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Telefoonreparateur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl