Fietsenmaker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Fietsenmaker?

Een fietsenmaker is een monteur en technicus die zich heeft gespecialiseerd in het onderhouden en repareren van fietsen van verschillende merken. Daarnaast kan een fietsenmaker meestal gezien worden als een verkoper van nieuwe en tweedehands fietsen. Ook het verkopen van losse fietsaccessoires behoort tot de werkzaamheden van een fietsenmaker. Een fiets die regelmatig gebruikt wordt is net zoals een auto soms toe aan een goede onderhoudsbeurt. Het beroep fietsenmaker is binnen Nederland redelijk populair, omdat er nu eenmaal veel mensen gebruikmaken van een fiets. De laatste jaren is het beroep fietsenmaker wel steeds meer aan het veranderen, omdat steeds meer mensen kiezen voor een duurdere elektrische fiets. Elektrische fietsen hebben net zoals gebruikelijke fietsen regelmatig onderhoud nodig, wat om specifieke kennis vraagt. Het beroep fietsenmaker is dan ook aan het veranderen, omdat moderne fietsen steeds complexer worden. Een fietsenmaker weet over het algemeen precies waar hij op moet letten, en zal onderdelen die versleten zijn vervangen en de fiets insmeren waar nodig. Omdat de fietsen van tegenwoordig steeds complexer worden is het vaak handiger om ze naar een fietsenmaker te brengen. In Nederland is de fiets erg populair als vervoermiddel. Dit betreft niet alleen recreatieverkeer maar ook woon-werkverkeer. Naar schatting heeft 85 procent van de Nederlanders een of meerdere fietsen tot zijn beschikking. Nederland heeft dan ook de grootste fietsdichtheid ter wereld met 23 miljoen fietsen tegenover 17 miljoen inwoners. Over het algemeen moet een fietsenmaker gezien worden als een allround monteur, die zelfstandig alle voorkomende werkzaamheden kan uitvoeren aan fietsen. Als fietsenmaker kan je tegenwoordig te maken krijgen met complexe fietsen die ook kostbaar kunnen zijn.

Lees verder...

Opleiding tot Fietsenmaker

Welke opleiding is nodig om Fietsenmaker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Fietsenmaker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Fietsenmaker

Wat is het salaris en tarief van een Fietsenmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Fietsenmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Fietsenmaker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Fietsenmaker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl