Notarisklerk

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Notarisklerk?

Een notarisklerk is een juridisch medewerker die werkzaam is op een notariskantoor, in dienst van een notaris. Als notarisklerk ben je verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, die te maken hebben met het voorbereiden, onderhouden en afwikkelen van notariële aktes. Als notarisklerk ben je werkzaam binnen het privaatrecht en heb je te maken met persoons- en familierecht, ondernemingsrecht en het registergoederenrecht. Een notarisklerk is voornamelijk verantwoordelijk voor ondersteunende werkzaamheden. Het is bijvoorbeeld de notarisklerk die alle stukken zal opvragen bij verschillende instanties om aktes klaar te maken voor transport. Denk hierbij aan de Kamer van Koophandel, de Gemeentelijke basisadministratie en aan hypotheekverstrekkers. Naast het opvragen van stukken zal een groot deel van de werkzaamheden bestaan uit het controleren van documenten op juridische correctheid. Ook kan een notarisklerk afspraken met cliënten maken en indien nodig documenten opvragen, zoals een paspoort, zodat alles op de dag van transport klaar is. Deze werkzaamheden worden over het algemeen uitgevoerd door een notarisklerk. Het is ook de notarisklerk die de aktes in concept zal opmaken, zodat de notaris de aktes alleen nog maar hoeft te lezen en goed te keuren. Daarnaast is een notarisklerk in veel gevallen verantwoordelijk voor algemene zaken, zoals het ontvangen en begeleiden van bezoekers. Het beroep notarisklerk is een beroep dat niet onderschat moet worden, omdat je verantwoordelijk bent voor juridische werkzaamheden. Net zo als de notaris mag je als notarisklerk eigenlijk geen fouten maken, omdat dit grote gevolgen kan hebben. Als notarisklerk ben je veel zelfstandig werkzaam, echter werkt een notarisklerk wel onder de supervisie van een notaris. Het beroep register notarisklerk is een beroep op Hbo-niveau. Een notarisklerk kan ook gespecialiseerd zijn in specifieke rechtsgebieden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Notarisklerk

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Notarisklerk

Wat is het salaris en tarief van een Notarisklerk? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Notarisklerk in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Notarisklerk zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Notarisklerk

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Notarisklerk bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl