Barman

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Barman?

Een barman of barvrouw is een horecamedewerker die verantwoordelijk is voor het inschenken en eventueel mixen van drankjes. Als barman kan je werkzaam zijn binnen verschillende soorten horecagelegenheden, waardoor de inhoudelijke werkzaamheden per horecagelegenheid kunnen verschillen. Het beroep barman moet in de meeste gevallen gezien worden als een gecombineerde functie, omdat een barman over het algemeen niet alleen verantwoordelijk is voor het uitschenken van drank. Over het algemeen is een barman ook verantwoordelijk voor het creëren van de juiste ambiance in de horecagelegenheid. De kerntaak van een barman is wel het bedienen van gasten door het inschenken van drank. Een barman kan rechtstreeks drank inschenken aan de gasten of geeft de drank mee aan een ober of serveerster, die de dranken vervolgens serveren aan de gasten, afhankelijk van het soort horecagelegenheid of feest. Om gasten op een goede manier te kunnen bedienen is het belangrijk dat de barman kennis heeft van de meest voorkomende drankjes en cocktails. Buiten het aanbieden van drank zorgt de barman er over het algemeen ook voor dat er op zijn tijd een hapje klaar staat voor de gasten. Omdat van een barman een professionele beroepshouding verwacht mag worden zal een goede barman er ook op toezien dat gasten niet te dronken worden en zal de barman geen drank serveren aan jongeren. Andere benamingen voor barman kunnen ook zijn barkeeper, tapper of schenker. Het beroep barman moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een barman binnen verschillende horecagelegenheden werkzaam kan zijn. Het werken in een kantine als barman kan niet zomaar vergeleken worden met het werken in een kroeg of discotheek als barman. Ook de inhoudelijke werkzaamheden als barman kunnen per horecagelegenheid verschillen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Barman

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Barman

Wat is het salaris en tarief van een Barman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Barman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Barman

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Barman bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl