Reisprogrammeur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Reisprogrammeur?

Een reisprogrammeur voert werkzaamheden uit voor een reisbureau of een touroperator aangaande de inkoop van allerlei zaken. Bijvoorbeeld als het gaat om de inkoop van excursies net als om het inkopen van complete reizen of reisproducten. De taken liggen dan ook voor een groot deel op het gebied van inkoop in de toeristische sector. De reisprogrammeur heeft de bevoegdheid om zelf de verkoopprijzen voor de ingekochte producten vast te stellen. Naast het samenstellen van reizen door overnachtingen en vervoer in te kopen, is er tevens sprake van een organiserende taak. De reisprogrammeur zorgt ervoor dat vakantiereizen in een compleet pakket beschikbaar komen. Om de inkopen van reisproducten te doen, ligt er een belangrijke taak met betrekking tot het onderhandelen. Het is natuurlijk de bedoeling om de reisproducten of complete reizen tegen een zo laag mogelijke prijs in te kopen. Er is wat dat betreft in het verlengde daarvan ook een taak om zakelijke relaties te onderhouden. Ook het aankopen van nieuwe relaties in de toeristische sector behoort tot de taken van een reisprogrammeur. Verder houdt een reisprogrammeur zich in de uitvoering van het beroep bezig met het aannemen en verwerken van reserveringen. In dat kader is er eveneens sprake van een informerende taak richting klanten. Ook is er sprake van de afhandeling van klachten van reizigers bij de uitvoering van deze functie. Het is dan ook een veelzijdig beroep, waarbij reizen naar het buitenland onderdeel uitmaken van de functie. Bijvoorbeeld om accommodaties te bezoeken en ter plekke contracten af te sluiten voor overnachtingen. Een reisprogrammeur is dus werkzaam voor een reisorganisatie. Een reisprogrammeur kan niet automatisch aangemerkt worden als reisorganisator of touroperator.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Reisprogrammeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Reisprogrammeur

Wat is het salaris en tarief van een Reisprogrammeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Reisprogrammeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Reisprogrammeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Reisprogrammeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl