Tank container monteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Tank container monteur?

Een tank container monteur is verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van tankcontainers. Tankcontainers worden gebruikt voor het vervoeren van gassen, poeders, vloeistoffen en bulkgoederen. Bulkgoederen zijn goederen die niet verpakt zijn maar los vervoerd en gestort worden. Onder bulkgoederen verstaan we onder andere natte bulk en droge bulk. Natte bulk is bijvoorbeeld wijn, ruwe olie en vloeibare chemicaliën. Droge bulk is bijvoorbeeld graan, steenkool en ijzererts. Omdat er verschillende goederen vervoerd worden door middel van tankcontainers bestaan er verschillende tankcontainers, die aan strenge eisen moeten voldoen. Net zo als bij auto's en andere vervoersmiddelen moeten tankcontainers voldoen aan apk regels en certificering, die per tankcontainer kunnen verschillen. Daarnaast bestaat er een groot verschil tussen tankcontainers, die wel of niet gebruikt worden voor het transporteren van gevaarlijke goederen. Het bouwen en onderhouden van tankcontainers betreft werkzaamheden die overgelaten moeten worden aan de juiste vaklieden. In de meeste gevallen zal het bouwen van tankcontainers een samenspel zijn van verschillende vaklieden, die verantwoordelijk zijn voor specifieke werkzaamheden. Het werken aan een carrosserie betreft bijvoorbeeld andere werkzaamheden dan het bewerken van plaatmateriaal voor de container zelf. Het beroep tank container monteur kan dus betrekking hebben op verschillende beroepen, die om verschillende opleidingen kunnen vragen. In alle gevallen is een tank container monteur een allround monteur en technicus. In de meeste gevallen zal een tank container monteur ook werkzaam zijn als onderhoudsmonteur. Ook het demonteren en monteren van leidingen en flenzen behoort tot de werkzaamheden van een tank container monteur. Als tank container monteur ben je in alle gevallen werkzaam voor een tankcontainerbedrijf, die verschillende tankcontainers kan bouwen en onderhouden voor verschillende opdrachtgevers.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Tank container monteur

Wat is het salaris en tarief van een Tank container monteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Tank container monteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Tank container monteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Tank container monteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl